Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a szerdai Új Szó?

Miről ír a szerdai Új Szó?
Mészáros Richárd
2022. 02. 15., k – 18:58

2022. február 15., kedd – 19:16
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Az utóbbi hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy a negyedik hullám régiónként eltérő időpontokban tetőzik majd az országban. A magyarlakta járások közül eddig a Dunaszerdahelyiben voltak kiemelkedően magasak a számok, most azonban úgy tűnik, hogy a járvány lassacskán visszaszorul. De vajon melyik déli járásoknak kell készülnie a vírus tetőzésére? Összefoglalónkban egyebek mellett erre is kerestük a választ.
Hogyan alakult a szlovák gazdaság az elmúlt hónapokban, és milyen hatással volt mindez a foglalkoztatottságra?
A szlovákiai bankok a díjszabásukkal is igyekeznek rákényszeríteni az ügyfeleiket arra, hogy a pénzügyeiket online intézzék, ennek azonban a banki alkalmazottak látják a kárát. Az elmúlt időszakban tucatjával szűntek meg a bankfiókok, és alkalmazottból is egyre kevesebbre van szükség.
A magyar nyelvű városi lapok között is több olyan van, amely inkább káros a helyi társadalomra, mint hasznos, állítja a Transparency International Slovensko (TIS) elemzése. Az adófizetők pénzéből kiadott újságokat ugyanis a polgármesterek önmaguk propagálására használják. A 83 vizsgált önkormányzati lap közül a rimaszombati Gömöri Hírlap értékelése a legrosszabb. Ráadásul a kiadványra aránytalanul sok pénzt költ a város.
Az SaS feljelentést tesz a rendőrségen rémhírterjesztés, felbujtás és rágalmazás megalapozott gyanúja miatt. Az ügy azokat a parlamenti képviselőket érinti, akik a múlt héten jóváhagyták az USA és Szlovákia közt megkötött védelmi megállapodást, és akiket a következő napokban több fenyegetés is ért.

Régió:

Nincs feszültség az ukrán határ mentén – Nagyszelmencen nem tartanak az ukrán-orosz konfliktustól
Kezdődik a beiratkozási program a farkasdi Életke óvodában
Látogatóbarát lett a bősi vízerőmű parkolója

Kultúra:

Kisiklott az élete a Halál Velencében angyalarcú kamaszának, Björn Andrésen mára emberi roncs lett. Dokumentumfilm készült róla. 
Márciusban nyit az 50 milliárd forintból felújított budapesti Operaház. 

Sport:

DAC: Janeiro kiakadt a sportnapilap újságírójára
Petra Vlhová hazaért Pekingből
(Kisebb) meglepetések a hokitorna nyolcaddöntőjében

Bevezető

A szerdai lapunk tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment