Search by category:
Egyéb kategória

Riadót adtak ki az erős szél miatt – van, ahol orkánerejű szélre figyelmeztetnek

Riadót adtak ki az erős szél miatt – van, ahol orkánerejű szélre figyelmeztetnek
Mészáros Richárd
2022. 02. 16., sze – 22:37

2022. február 17., csütörtök – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki az orkán erejű szél miatt, amely a Magas- és az Alacsony-Tátra hegygerincein, Beszterce- és Breznóbánya, Poprád, Liptószentmiklós, Rózsahegy és Turdossini járásban várható.

A riasztás csütörtök reggel nyolc órától délután 15 óráig marad érvényben. A széllökések sebessége elérheti a 160–180 kilométer/órát. A szél átlagsebessége 110–120 kilométer/óra körül alakul majd, ami nagy erejű szélvihart, orkánt jelent. A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy ez a szélsebesség komoly veszélyt jelent a turisztikára és a hegymászásra.

Csütörtökön – az ország délkeleti járásait leszámítva – egész Szlovákia területén erős szélre kell számítani. Nyugat-Szlovákia nagy részére, valamint néhány északi járásra másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a régiókban a szél erőssége elérheti a 85–105 kilométer/órás sebességet. A figyelmeztetés az ország nagy részén délelőtt kilenc órától délután 18 óráig lesz érvényben.

Többnyire felhős, borult égbolt várható. Az ország nagy részén esőre, az 1 100 méter feletti területeken havazás várható. A reggeli órákban helyenként köd is kialakulhat. Meleg idő, a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 5 és 12 Celsius-fok között, délnyugaton 16 fok körül alakul.

(SHMÚ)

Bevezető

A legmagasabb, harmadfokú riasztást is kiadták.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment