Search by category:
Egyéb kategória

Rio de Janeiróban sokan életüket vesztették a heves esőzések keltette árvizekben és földcsuszamlásokban

Rio de Janeiróban sokan életüket vesztették a heves esőzések keltette árvizekben és földcsuszamlásokban
Hegedűs Norbert
2022. 02. 16., sze – 21:14

2022. február 16., szerda – 21:14
Friss ikon
Off

Törzs

Korábban harmincnyolc halottról tettek említést.

Félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet – ismertette Rubens Bomtempo petrópolisi polgármester, akit az Agencia Brasil helyi hírügynökség idézett.

A Rio de Janeiro közelében található, a turisták körében kedvelt Petrópolis városában házak tucatjai szenvedtek károkat és váltak lakhatatlanná, aminek nyomán mintegy háromszázan maradtak fedél nélkül.

A városvezetés szükségállapotot hirdetett, segélyszervezetek pedig adományfelhívásokat tettek közzé.

Az interneten megjelent videofelvételeken összeomlott házakat, elárasztott üzleteket és az áradattal elsodort autókat lehetett látni a mintegy 300 ezer lakosú városban.

Különleges mentőegységek csónakokkal és terepjárókkal kutattak lehetséges további áldozatok után. A hadsereg négyszáz katonával segíti a kutató-mentő munkálatokat.

A brazil meteorológiai szolgálat szerint néhány órán belül Petrópolis egyes városrészeiben 260 milliméter csapadék esett, ami meghaladja az egész februárban szokásos átlagot.

Rio de Janeiróban sokan életüket vesztették a heves esőzések keltette árvizekben és földcsuszamlásokban
2022. 02. 16., sze – 21:16
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

TASR/AP-felvételek

A városvezetés háromnapos gyászt rendelt el.

Sao Paulo brazil államban február elején huszonnyolc ember éltét követelte az ítéletidő.

A jelenleg moszkvai látogatáson lévő Jair Bolsonaro elnök tragédiának nevezete a történteket, és felszólította minisztereit, hogy haladéktalanul nyújtsanak támogatást az áldozatoknak.

A II. Péter brazil császárról elnevezett város Rio de Janeiro hegyvidéki térségén fekszik. Petrópolisban található az egykori császárok nyári rezidenciája is.

2011 januárjában több mint kilencszázan vesztették életüket Rio de Janeiro hegyvidéki régiójában a heves esőzések által kiváltott árvizekben és földcsuszamlások miatt.
 

Bevezető

Rio de Janeiro brazil államban legfrissebb értesülések szerint legalább hatvanhat ember életét vesztette a heves esőzések keltette árvizekben és földcsuszamlásokban – közölte szerdán a G1 hírportál a helyi hatóságokra hivatkozva.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment