Search by category:
Egyéb kategória

Az elemző szerint ebben a hónapban tetőzik az omikron-hullám

Az elemző szerint ebben a hónapban tetőzik az omikron-hullám
Balaskó Réka
2022. 02. 17., cs – 12:02

2022. február 17., csütörtök – 12:31
Friss ikon
Off

Törzs

Richard Kollár elemző a közösségi oldalán azt írja, a matematika nem tud egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy Szlovákiában az omikron-hullám csúcsán vagyunk-e. „Ennek oka, hogy a múlt héten a kórházi felvételek számait 2021 áprilisára módosították, így a kórházakban az őszi delta-hullám csúcspontja egy héttel későbbre tolódott. Az antigéntesztek statisztikái egy-két hetente változnak, akár naponta is. Jelentősen az elmúlt napokban” – mondta a matematikus. Azt is megjegyezte, hogy a Covid-19 vírussal kórházba került emberek pontos számát az „optimista forgatókönyv szerint valószínűleg csak néhány hét múlva tudjuk meg”.

„Vagyis eldönthetetlen. Ez jó hír, mert egy héttel ezelőtt még elég egyértelmű volt, hogy még mindig emelkedünk. Ezért mondom már régóta, hogy a csúcs valamikor február 10. és 20. között lesz, és nem egy konkrét napról beszélek. Úgysem fogjuk tudni meghatározni. Ennek az intervallumnak a közepén vagyunk, és úgy gondolom, hogy a becslés valóban be fog következni” – mondta az elemző.

Attól tart, hogy bár hamarosan csökkenni kezdenek a számok, a veszélyeztetett csoportok fertőzöttsége nőni fog. Ebben a helyzetben az átoltottság és a delta-hullámban bekövetkező fertőzések száma lesz fontos. „Ez fogja meghatározni, hogy pontosan milyen nyomás nehezedik majd a kórházakra néhány héten belül.”

A galériában megtekintheti, mire figyelmeztet a matematikus!

Az elemző szerint ebben a hónapban tetőzik az omikron-hullám
2022. 02. 17., cs – 12:07
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr, pluska

(pluska)

Bevezető

Richard Kollár elemző hozzátette, hogy a pontos dátumot nem lehet meghatározni, de úgy gondolja, becslésére lehet alapozni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment