Search by category:
Egyéb kategória

Fokozódik az orosz csapatok jelenléte az ukrán határnál

Fokozódik az orosz csapatok jelenléte az ukrán határnál
Balaskó Réka
2022. 02. 21., h – 08:41

2022. február 21., hétfő – 08:49
Friss ikon
Off

Törzs

A műholdas felvételeket vasárnap készítette a Maxar Technologies amerikai magánvállalat. Értékelése szerint „páncélozott járművek és szárazföldi csapatok elhelyezését észlelték Belgorodtól északnyugatra, valamint az oroszországi Szoloti és Valujki városok közelében” – írja a Denník N.

„Ez az új tevékenység változást jelent a korábban megfigyelt csoportok (harckocsik, páncélozott személyszállító járművek, tüzérségi eszközök) elhelyezésének szerkezetében. A közelmúltig a legtöbbet főként a meglévő katonai helyőrségeknél és gyakorlóterületeknél vagy azok közelében figyelték meg” – mondta a Maxar.

Az új felvételek azt mutatják, hogy azok a táborok vagy gyülekezőhelyek, ahol az orosz csapatok múlt vasárnap, február 13-án jelentős számban táboroztak, mostanra viszonylag üresek.

A CNN szerint a hétvégén külön-külön jelentettek több olyan videót a térségből, amelyeken tankok, harcjárművek és tarackok hosszú konvoja látható, amint a határ menti Belgorod vidéki területeire tartanak.

A Maxar hozzátette, több olyan felvételt készítettek, amelyek újabb katonai táborok jelenlétét mutatják Belgorod környékén, mintegy 30 kilométerre az ukrán határtól.

(denníkn, tasr, cnn)

Bevezető

Erről műholdas felvételek készültek, amelyek az orosz csapatok jelentős tevékenységét mutatják az ukrán határ mentén. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment