Search by category:
Egyéb kategória

Határ menti benzinkutas: Előbb gyújtom fel, mintsem odaadjam

Határ menti benzinkutas: Előbb gyújtom fel, mintsem odaadjam
Sudár Éva
2022. 02. 21., h – 12:36

2022. február 21., hétfő – 12:36
Friss ikon
Off

Törzs

Mint ismert, a kormány novemberben bevezetett benzinárstopja miatt egyre kilátástalanabb helyzetben vannak azok a kis, zömében családi vállalkozások, amelyek benzinkutat üzemeltetnek. A helyzetről a Szabad Európa készített riportot, azután, hogy kiderül, hogy a MOL átvenné azokat a kutakat, amelyek a veszteség miatt bedobnák a törölközőt.   

 A kutat nem adom, előbb gyújtom fel, mint hogy egy rohadék odajöjjön. Harminc éve csináljuk a családommal, ne jöjjön ide senki átvenni a kutat” 

– mondta egy Heves megyei töltőállomás üzemeltetője. A névtelenséget kérő benzinkutas szerint nagyon rossz a helyzet, a kút folyamatosan termeli a mínuszt. „Vannak nagy tételben vásárló céges vevőim, akik szolidárisak. Azt mondák, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel inkább máshol tankolnak, de amint rendeződik a dolog, vissza fognak térni” – tette hozzá. A családi vállalkozás most abban bízik, hogy a választások után eltörli a kormány az üzemanyagárstopot. A teljes cikk itt olvasható.  

Nem kellett sokáig várni a válaszra, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis hétfőn reggel egy képet tett közzé, amelyen a rögzített benzinárak láthatók, s az is, hogy május 15-ig maradnak is. A választás április 3-án lesz egyébként.  

Leírás

A magyar miniszterelnök tette közzé a hírt. Fotó: Facebook/Orbán Viktor 

Szintén mai hír, hogy demonstrációra készülnek a magánbenzinkutak üzemeltetői, ha nem vezetnek eredményre a tárgyalások a kormánnyal, amit az árstop miatti veszteségek kompenzációjának ügyében kértek a kabinettől. A Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára szerint a kiskutakat sem lehet az út szélén hagyni, egyfajta közteherviselés jelenthetne megoldást. 

Bevezető

Egyre nagyobb hullámokat vet a benzinárstop Magyarországon, most a szlovák határhoz közeli egyik benzinkút tulajdonosa szólt be nagyon durván annak, akik átvenné kútja üzemeltetését.  

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment