Search by category:
Egyéb kategória

Ukrajnai lakosok beszéltek a félelmeikről és az esetleges háborúról

Ukrajnai lakosok beszéltek a félelmeikről és az esetleges háborúról
Balaskó Réka
2022. 02. 22., k – 11:31

2022. február 22., kedd – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovák politikusok biztosították keleti szomszédjukat támogatásukról, elítélnek mindenféle erőszakot és támadást. Nehéz azonban elképzelni, milyen lehet egy olyan országban élni, ahol a küszöbön áll egy katonai konfliktus. Ezért pluska.sk még február elején, azelőtt, hogy Oroszország csapatokat küldött a kelet-ukrajnai régiókba, Kijevbe utazott, hogy saját szemével lássa, mit éreznek az ukrán polgárok a nehéz időkben.

Arra a kérdésre, hogy nem félnek-e az Oroszországgal való háborútól, sok ukrajnai azt mondta, hogy ez már nyolc éve tart. Erre emlékeznek Kijevben, ahol egy emlékmű áll a donbásszi harcokban elesett katonák emlékére.

Az egyszerű ukránok nehezen hiszik el, hogy egy valódi háború kezdődhet a szomszédos országokkal. A fehérorosz határtól 70 km-re és az orosz határtól 80 km-re fekvő Csernyihiv városában a mindennapi életet élnek. A piactéren az árusok arról a hírről beszélgettek, hogy az orosz külügyminiszter lánya állítólag Amerikában él. „A politikusok elküldték a családjukat, és itt csinálják ezt a zűrzavart” – közölték.

ÖSSZEFOGLALÓ: Putyin elismerte a szakadár régiókat, bevonulnak az oroszok

A délkelet-ukrajnai szakadár ún. Donyecki Népköztársaság és Luhanszki Népköztársaság szuverenitásának hala

Oľga Ivanovna nyugdíjas a lapnak elmondta: „90 éves vagyok, nem értem ezt, nem értem, miért harcolnak ezek a politikusok. Egyszerű ember vagyok, és békében akarom leélni az öregkoromat. De minden nap azt mondják a tévében, hogy háború kezdődhet. Nagyon félek tőle, átéltem a második világháborút, és nem akarom, hogy újra megtörténjen.”.

A pluska.sk egy Jaroslav nevű lakossal is beszélgetett, aki elmondta, nem fél egy esetleges háborútól Oroszországgal, de felkészül rá. „Voltam már háborúban, három évig voltam tiszt az Azov-ezredben Donbasszban. A srácokkal, akikkel együtt voltunk katonák, rendszeresen találkozunk, edzünk, mindenre készen állunk. Ha szükséges, újra elmegyek megvédeni az országot” – mondta.

Alekszej, aki feleségével és két gyermekével sétált egy csernyihivi parkban, a lappal közölte: „Két kisgyermekem van, meg kell védenem őket, és biztosítanom kell a jövőjüket. Azt hiszem, ha háború lesz, akkor elmegyünk Európába”.

Ukrajnai lakosok beszéltek a félelmeikről és az esetleges háborúról
2022. 02. 22., k – 11:43
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók_ pluska.sk

(pluska)

Bevezető

Az orosz-ukrán határon tapasztalható feszültségek minden eddiginél jobban aggasztják az ukrajnai lakosságot, de a szomszédos országokat is.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment