Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a csütörtöki Új Szó?

Miről ír a csütörtöki Új Szó?
Mészáros Richárd
2022. 02. 23., sze – 18:47

2022. február 23., szerda – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Az alaposan elszálló infláció szinte az összes szlovákiai családnak gondot okoz, az egyik legveszélyeztetettebb csoportnak azonban a nyugdíjasok számítanak, akiknek a bevételei idén alig nőttek. Az érdekvédelmi szervezetük ezért a nyugdíjak újabb emelését javasolja. Mit szól ehhez a kormány?
A járvány csillapodását már a halálozási adatok is igazolják – a Statisztikai Hivatal (ŠÚ SR) szerdán közzétett jelentéséből kiderült, az omikron hullám ellenére is sikerült megfékezni a többlethalálozás növekedését.
A kormány jóváhagyta Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügyi miniszter javaslatát, melynek értelmében jelentősen lazulnak a járványügyi óvintézkedések. A korábbi tervek alapján az enyhítések első fázisa február 28-án kezdődött volna, de a tárcavezető két nappal előbbre hozta az időpontot.
Az ukrán válság miatt megerősítik a hazai, stratégiailag fontos objektumok védelmét, a kormány szerint azonban egyelőre zavartalan az Oroszországból érkező energiahordozók szállítása. Szlovákia Kijev pártját fogja, a Szövetség politikusai között azonban nem mindenki gondolkodik így.

Régió:

A Dudvág Helyi Akciócsoport Polgári Társulás sokrétű projektekkel igyekszik közösségi tevékenységeket szervezni
Már a napokban kiderülhet, mi lesz a vágsellyei elkerülő út sorsa
Bemutatjuk a lakszakállasi önkéntes tűzoltókat, a csapat új tagokat toboroz, bevetési egységükben egy hölgy is szolgál

Kultúra:

Nálunk is vetítik már a mozik a Belfast című filmet, Kenneth Branagh rendező önéletrajzi drámáját, amely fekete-fehér képeken jeleníti meg 1969 Belfastját, egy kilencéves kisfiú szemszögéből. Az alkotást hét kategóriában jelölték Oscar-díjra, akár a legjobb film díját is megkaphatja. Kritika.

Sport:

Interjú Michal Kuruccal, a somorjai II. ligás focicsapat vezetőedzőjével, aki többek között elárulta, milyen egyezség alapján szerepelhetnek az STK-ban DAC-játékosok.
A Chelsea-nek bejött a százmilliós húzás

Bevezető

A csütörtöki lapunk tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment