Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová rendkívüli beszédet intézett a szlovákiaiakhoz

Čaputová rendkívüli beszédet intézett a szlovákiaiakhoz
Mészáros Richárd
2022. 02. 24., cs – 20:45

2022. február 24., csütörtök – 20:50
Friss ikon
Off

Törzs

„Ha Oroszország elfoglalja Ukrajnát, a határainkon túl új szomszédunk lesz, egy olyan, amely épp megmutatja az egész világnak, hogy semmitől sem riad vissza, attól sem, hogy egy másik országot megtámadjon. Jelen pillanatban minden eddiginél jobban megvéd bennünket az a tény, hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk, amelyben egy ország megtámadása minden szövetségesünk megtámadását jelentené” – jelentette ki az államfő azzal, hogy ez tesz minket igazán erőssé.

Az államfő pozitívan értékelte, hogy a világ országainak nagy része kiállt Ukrajna mellett. „Eddig még a világ egyetlen országa sem tett olyan kijelentést, amelyben helyeselné Oroszország Ukrajna ellen indított támadását. Egyetlen ország sem. Az orosz politikai vezetés megérdemelten marad teljesen egyedül” – hangsúlyozta.

Čaputová szerint az erős orosz propaganda nem csak Ukrajnában, de Szlovákiában és más országokban is teret hódit. „Ügyelni kell arra, hogy milyen forrásokból tájékozódunk, mert a hazugságok terjesztése már nem csak egy ártatlan játék vagy hiba. Ez egy célzott és intenzív kísérlet az országok destabilizálására. Mert minél megosztottabbak leszünk belül, annál gyengébbek leszünk kívül” – tette hozzá.

Az államfő ugyanakkor biztosította a polgárokat arról, hogy Szlovákia biztonsága és területei nincsenek közvetlen veszélynek kitéve. „Maradjunk tehát nyugodtak, ugyanakkor éberek, álljunk készenlétben. Legyünk emberségesebbek egymáshoz, de az Ukrajnából menekülőkhöz is. Ők is olyan emberek, mint mi, akik csak a hétköznapi életüket szeretnék élni” – jelentette ki.

„Ma már mindenki számára világosnak kell lennie, hogy ki az, aki védekezik, és ki az, aki támad. Mostanra világos, hogy az olyan országoknak, mint Szlovákia is védekeznie kell ezzel az új és nagyon valós fenyegetéssel szemben. Oroszország támadása átírja a modernkori történelmet” – szögezte le Čaputová.

A hírt frissítjük!

Bevezető

Az Ukrajnában uralkodó helyzet minket is érint – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő csütörtök este a közszolgálati televízióban mondott rendkívüli beszédében. A köztársasági elnök értékelte, hogy a világ országainak nagy része, ahogy a szlovákiai politikusok is, Ukrajna mellé álltak. Felhívta a figyelmet az erős, Szlovákiában is teret hódító orosz propagandára.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros Richárd

Read More

Post Comment