Search by category:
Egyéb kategória

„Zuzana, bombáznak minket, sok katona és civil elesett” – mondta az ukrán elnök Čaputová államfőnek

„Zuzana, bombáznak minket, sok katona és civil elesett” – mondta az ukrán elnök Čaputová államfőnek
Balaskó Réka
2022. 02. 24., cs – 15:26

2022. február 24., csütörtök – 15:46
Friss ikon
Off

Törzs

Épp most hívott Volodimir Zelenszkij elnök” – írta az államfő a közösségi oldalán. „Zuzana, bombáznak minket, sok katona és civil elesett” – mondta a Čaputovának, aki még reggel elítélte az orosz támadást: „Mindannyian békére vágyunk, és Zelenszkij elnök úr a leginkább, mégis ma arra kényszerülnek, hogy megvédjék saját életüket és szuverenitásukat egy olyan agresszorral szemben, aki átlépett minden emberi határt, és az utolsó korlátokat is ledöntötte” – írta.

Az államfő hozzátette, hogy az ukrán elnök Szlovákia támogatását kérte, hogy Oroszországgal szemben szigorú szankciókat vezessen be, továbbá anyagi segítségre is szükségük van.

Biztosítottam őt arról, hogy Ukrajna vezetése és népe olyan szomszédot talál bennünk, akire számíthat, nemcsak a jó időkben, hanem most, a legnagyobb szükség idején is. Egy olyan szomszéd, aki segítséget nyújt nekik, hogy megbirkózzanak a legnehezebb helyzettel, amelyben az ország találhatja magát.” – tette hozzá a szlovák elnök.

FOTÓK: Több mint 30 civil áldozata van az ukrajna elleni orosz támadásnak
2022. 02. 24., cs – 13:58
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: profimedia

Bevezető

A szlovák köztársasági elnök a közösségi médián osztotta meg telefonhívásának részleteit Zelenszkij ukrán elnökkel, aki Szlovákia segítségét kéri.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment