Search by category:
Egyéb kategória

Oroszország megtiltja a helyi médiának, hogy „támadásról” vagy „invázióról” írjon

Oroszország megtiltja a helyi médiának, hogy „támadásról” vagy „invázióról” írjon
Balaskó Réka
2022. 02. 26., szo – 14:46

2022. február 26., szombat – 15:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Roszkomnadzor közleményében több független médiumot, köztük a Dožď televíziót és a Novaja Gazeta című független lapot vádolta meg azzal, hogy „megbízhatatlan, társadalmilag jelentős mértékben hamis információkat” terjesztettek az ukrán városok orosz hadsereg általi bombázásáról és a civil áldozatokról – írja az AFP. A lépések a főügyészség kérésére történtek. Közleménye szerint a Roszkomnadzor vizsgálatot indított a megbízhatatlan társadalmi jelentőségű információk terjesztésével kapcsolatban.

Oroszország február 24-én, csütörtökön a kora reggeli órákban támadta meg Ukrajnát, ez azóta 198 ember halálát okozta, köztük három gyermekét, továbbá több mint 50 ezer lakos kényszerült elmenekülni az országból.

ÉLŐ: Kijevet több irányból támadják, 1200 NATO-katona érkezhet Szlovákiába

Élő tudósításunk az ukrajnai helyzetről.

Bevezető

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor szombaton felszólította a médiumokat, hogy távolítsák el azokat a híreket, amelyek „inváziónak, támadásnak vagy hadüzenetnek” nevezik Oroszország ukrajnai invázióját. A médiumokat blokkolhatják, vagy és pénzbírsággal büntethetik, ha nem tartják be a szabályokat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment