Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Összefogtak az érsekújváriak a háború borzalmai elől menekülők megsegítésére

VIDEÓ: Összefogtak az érsekújváriak a háború borzalmai elől menekülők megsegítésére
Száz Ildikó
2022. 03. 06., v – 18:15

2022. március 6., vasárnap – 18:44
Friss ikon
Off

Törzs

Érsekújvár Önkormányzata és a Generation of love szervezet közös rendezvényén felléptek az Érsekújvári Művészeti Alapiskola növendékei, tehetséges érsekújvári előadók léptek színpadra dalokkal és versekkel. Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere, ismert tenorista is dalra fakadt a jótékonysági koncerten.

A lakosok a Szlovák Vöröskereszt sátrában adták le a különféle egészségügyi eszközöket, arcvédő maszkokat, törlőkendőket, sebtapaszokat, pelenkákat. A Mapenzi sátrában gyűjtötték a tartós élelmiszert, a Gyerekek a gyerekeknek sátorban nagy táskányi plüssjáték és különféle mesekönyvek, társasjátékok gyűltek össze a koncert alatt.

Érsekújvárban a hét elején rendkívüli önkormányzati ülést tartanak. A testület a tervek szerint 15 ezer eurót különítene el közvetlen segítségként Ukrajnának és további 25 ezer eurót, úgynevezett lakhatási támogatást szánnának azoknak, akik a háborús helyzetben kénytelenek elhagyni az otthonaikat. Több olyan ingatlan is van a városban, ahol fogadhatják a rászoruló családokat a járási székhelyen.

A járási székhelyen egyre több önkéntes és önsegélyező csoport kapcsolódik be az ukrán menekültek megsegítésébe.

Bevezető
Érsekújvár |

Jótékonysági koncertet szerveztek vasárnap délután az amfiteátrumban, és a bejáratnál három szervezet adományokat gyűjtött a rászorulóknak.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment