Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt Tóth Mihály

Elhunyt Tóth Mihály
Orosky Tamás
2022. 03. 31., cs – 15:30

2022. március 31., csütörtök – 15:36
Friss ikon
Off

Törzs

Újságíróként akkor kerültem vele közelebbi kapcsolatba, amikor a jégkorongklubhoz „igazolt” bő tíz éve. Sucharda Feri klubelnök már régóta csábított magukhoz, mondta a váltásról a (fő)menedzserként dolgozó egykori kézilabdakapus.

Mit szeretnél, drágám?” Mindig ezzel a kérdéssel vette fel a telefont, de nem zárkózott el a személyes találkozók, interjúk elől sem.

Mit rendeljünk a vendégeknek vacsorára, főnök?” – kérdezte tőle egy ilyen alkalom során a jégcsarnokban működő büfé alkalmazottja.

Kik jönnek?”

A Detva.”

Azoknak jó lesz a rizottó is.”

Sosem vette túl komolyan magát, nem volt olyan nap, hogy ne bújt volna meg a szája szegletében egy kis mosoly. Többször hangsúlyozta, a hokihoz nem ért, nem akar beleszólni szakmai dolgokba, az ő dolga a háttér biztosítása. A kézilabdában viszont nagyon is otthon volt, de korrekten tartotta magát az elvéhez, hogy – akkoriban már – kívülállóként nem tiszte az érsekújvári Štart múltjáról vagy épp jelenéről beszélnie. Tisztségviselőként kilenc alkalommal ünnepelhetett bronzérmet a kézilabdaklubbal, utoljára a 2011/2012-es idényben. A hokisokkal pedig az összes nagy sikernek (MOL ligás győzelem, feljutás az I. ligába majd az élvonalba) részese volt.

Jellegzetes kalapjában, komótosan ballagva összetéveszthetetlen alakja volt Érsekújvárnak.

Nyugodjon békében!

Bevezető
Érsekújvár |

Életének 61. évében, hosszan tartó betegség után tegnap reggel elhunyt Tóth Mihály, az érsekújvári kézilabda- és jégkorongsport megkerülhetetlen alakja.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment