Search by category:
Egyéb kategória

Negyven óvodás előtt büntetőfékezett

Negyven óvodás előtt büntetőfékezett
Sudár Éva
2022. 04. 07., cs – 11:03

2022. április 7., csütörtök – 11:03
Friss ikon
Off

Törzs

A kisteherautó Budapest felé, a 11-es útra akart kanyarodni a Szentendre-Dobogókői útról. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe. A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, ezért nem tudott időben megállni, és a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megsérült. 

Az autóbuszon 20 kislány és 20 kisfiú utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti gyerekeknek és kísérőiknek nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”. 

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint azonban a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. A külső sáv előttük ráadásul üres volt, tehát a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta. A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét. 

Leírás

 kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a szemtanúszerint azonban a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet.

Bevezető
Magyarország |

Óvodásokat szállító autóbusz elé sorolt egy kisteherautó, majd befékezett, az ütközést nem lehetett elkerülni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint minden kicsi használta a biztonsági övet, így nem lett bajuk.

Címkék

Település / hely
Magyarország

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment