Search by category:
Egyéb kategória

Elfogtak két nemzetközileg körözött szlovákiai bűnözőt

Elfogtak két nemzetközileg körözött szlovákiai bűnözőt
Csóka Zsófi
2022. 04. 16., szo – 12:47

2022. április 16., szombat – 13:00
Friss ikon
Off

Törzs

Roman K. és Roman Č. főként a nagyszombati és a pozsonyi kerületben tevékenykedtek egy szeredi bűnszervezet tagjaiként. A körözést kábítószerrel való kereskedés és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt adták ki ellenük.

Abban az esetben, ha beigazolódik a bűnösségük, ilyen bűncselekményekért 25 év vagy életfogytiglani börtönbüntetés jár” – írta a szlovák rendőrség Facebook-oldalán.

A bűnszervezet tagjait 2019 óta keresik. A bazini bíróság európai letartóztatási parancsot adott ki ellenük bűnszervezet-alapítás, annak megszervezése, és támogatása, valamint kábítószerek és mérgek illegális előállítása, birtoklása és a szerekkel való kereskedés miatt.

„A keresett személyek sokáig Ukrajnában rejtőzködtek hamis iratokkal, emiatt a megfigyelésük rendkívül nehéz volt. Ezen felül nagyon óvatosak és gyanakvóak is voltak” – teszi hozzá a rendőrség a Facebookon.

A román rendőrök április 13-án 23:30-kor fogták el a két bűnözőt Satu Mare városában. Több hamis igazolvány volt náluk. A román rendőrség április 15-én börtönbe zárta őket, közben a tárgyalás folyamatban van a Szlovákiába való áthelyezésükről.

Bevezető

A két férfit Romániában, Satu Mare városában találták meg a helyi rendőrök.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment