Search by category:
Egyéb kategória

Parlamenti frakciója megszüntetését kritizálja az ĽSNS

Parlamenti frakciója megszüntetését kritizálja az ĽSNS
Hegedűs Norbert
2022. 04. 21., cs – 18:09

2022. április 21., csütörtök – 18:16
Friss ikon
Off

Törzs

„Grendel Gábor (OĽANO), a parlament magyar alelnöke írta alá ezt a törvénytelen, téves feltételezésből kiinduló határozatot, amely arra alapoz, hogy Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke elveszítette képviselői mandátumát” – írta a párt. Az ĽSNS az Alkotmányra hivatkozva kitart amellett, hogy Kotleba nem veszítette el mandátumát, Kotleba pedig további jogi lépéseket tervez.

A házelnököt helyettesítő Grendel Gábor a héten írta alá a Kotleba mandátumával kapcsolatos határozatot. Mivel ezzel az ĽSNS képviselői klubjának létszáma 8 fő alá csökkent, a házszabály értelmében a frakció automatikusan megszűnt.

Kotleba azután veszítette el mandátumát, hogy április 5-én a Legfelsőbb Bíróság jogerősen féléves feltételes szabadságvesztésre ítélte, másfél évre felfüggesztve az 1488 eurós pénzadományok miatt, elnyomó eszmékkel való szimpatizálásért.

A választási eredmény alapján Kotleba helyére Slavěna Vorobelová kerülhet pótképviselőként. Vorobelová azt már megerősítette, hogy gyakorolni akarja mandátumát, azt viszont nem, hogy belép-e vagy sem az ĽSNS frakciójába.

Bevezető

Az ĽSNS parlamenti frakciójának megszüntetése a „nemzetellenes kormány újabb lépése, hogy likvidálja az egyetlen igazi ellenzéki pártot Szlovákiában” – tette közzé honlapján az ĽSNS.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment