Search by category:
Egyéb kategória

Felújították a gútai egészségügyi központot

Felújították a gútai egészségügyi központot
Vataščin Péter
2022. 04. 21., cs – 17:59

2022. április 21., csütörtök – 18:44
Friss ikon
Off

Törzs

Az eredetileg 1968 őszén átadott, közvetlenül a városháza mellett álló épület érdembeli fejlesztésével sokáig nem tudott előrehaladni a város. A megoldást végül az egészségügyi minisztérium 2018-as pályázati felhívása hozta el, amelyet kihasznált a gútai önkormányzat. Az ünnepélyes átadón Horváth Áprád (Szövetség) polgármester és az egészségügyi minisztérium képviseletében Dominik Rypák üdvözölte az egybegyűlteket.

Viola Miklós (Szövetség), a városi egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottság elnöke részletezte a fejlesztést. A renovációnak köszönhetően egyfelől akadálymentesítették az épületet, amely nagyban megkönnyítheti a mozgáskorlátozott, valamint az idős polgárok dolgát. Az új liftnek köszönhetően hordággyal együtt tudják felvinni a pácienseket az emeletre. A fejlesztés második eleme bizonyult talán a leglátványosabbnak, ugyanis a tetőtér egy részén új váróteremmel és rendelőkkel bővítették ki az emeletet. Ide dentálhigiéniai, fogorvosi és ortopédiai szakmberek költözhetnek. A bővítést az is indokolta, hogy az érdeklődő szakorvosok számára korábban nem volt helye a városnak, azonban mostantól egy helyen tudnak rendelni. A fejlesztés harmadik eleme a gyors ügyintézést lehetővé tevő korszerű internethozzáférés volt, amelyet a szigetelés alatt vezettek be az épületbe. Végezetül bővítették az eszközparkot is, így került a központba például egy modern fogászati röntgen.

Felújították a gútai egészségügyi központot
2022. 04. 21., cs – 18:01
Vataščin Péter
Gallery images

A beruházás teljes értéke több mint 1 millió 206 ezer euró. Ebből mintegy 696 ezret állt az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az állam csaknem 82 ezerrel járult hozzá, a város pedig 40 ezer eurót fordított a fejlesztésre saját forrásaiból, ezenfelül pedig 387 ezer eurót tettek ki a város által hitelből finanszírozott munkálatok.

Bevezető
Gúta |

Közel négyévnyi munka után adták át a régi-új épületet, amelynek felújítása és kibővítése összesen 1 millió 206 ezer euróba került.

Település / hely
Gúta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment