Search by category:
Egyéb kategória

Beállt Mikulec mögé az OĽaNO, Matovič szerint a Sme rodina is kitart a koalíció mellett

Beállt Mikulec mögé az OĽaNO, Matovič szerint a Sme rodina is kitart a koalíció mellett
Kulcsár Péter
2022. 04. 27., sze – 16:18

2022. április 27., szerda – 16:18
Friss ikon
Off

Törzs

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök és a párt alapítója, Szlovákia egykori kormányfője, Igor Matovič is teljes mellszélességgel kiáll a belügyminiszter mellett – derült ki a szerdai, parlamenti ülés után tartott sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök kijelentette, Mikulec tökéletes munkát végez, melynek bizonyítéka, hogy egy bűncselekménnyel vádolt képviselő el akarja távolíttatni.

Heger megjegyezte, a korábbi kormányok korrupt rendszert építettek ki Szlovákiában, ezért nem lát okot arra, hogy éppen azok miatt távozzon posztjáról a belügyminiszter, akik mindehhez hozzájárultak.

Matovič nem hiszi, hogy a Sme rodina képviselői végül az ellenzékkel együtt megszavazzák Mikulec menesztését, mondván a házelnök, Boris Kollár is tisztában van azzal, hogy közös koalíciót alkotnak.

A pénzügyminiszter hozzátette, ahogyan ők őrzik a büntetőeljárási törvény 363. paragrafusát, úgy őrzi az OĽaNO a rendőrség függetlenségét.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) úgy gondolja, a Sme rodina képviselői nem fogják megszavazni az ellenzékkel együtt Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter visszahívását.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment