Search by category:
Egyéb kategória

Megemelik az ebédjegyek árértékét, ebédre azonban még így sem lesz elég

Megemelik az ebédjegyek árértékét, ebédre azonban még így sem lesz elég
Csóka Zsófi
2022. 05. 02., h – 11:51

2022. május 2., hétfő – 12:02
Friss ikon
Off

Törzs

A munkaügyi minisztérium végre reagált az egyre csak növekvő árakra: május 1-jétől 17,5%-kal emelkedett az ebédjegyek minimális értéke, ami eddig 3,83 euró volt, elsejétől már 4,50 lesz.

A munkaadó természetesen több euró értékben is írhat ki ebédjegyet maximum 6 euró értékig.

„Hogy el tudják képzelni, ez évi 85 euró megtakarítást jelent annak, akinek a munkáltatója minimum értékben ír ki ebédjegyet. Aki maximum értékű ebédjegyet kap, 115 eurót spórolhat meg” – magyarázza a munkaügyi miniszter, Milan Krajniak (Sme rodina).

Az élelmiszerek viszont sokkal gyorsabb ütemben drágulnak. Szlovákiában az infláció mértéke – az Eurostat becslése szerint – márciusban 10,9% volt, ami pár tizeddel több, mint amire számítottak.

Matej Horňák elemző szerint az időjárás, a jelenlegi háborús helyzet és az energiaárak növekedése is releváns tényező a drágulást tekintve.

Az árnövekedés a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ha tavaly 10 euróért vásároltunk be, ugyanazért a bevásárlásért most több mint 11 eurót fizetünk.

Éppen ezért elégedetlenkednek az alkalmazottak a csupán 67 centes gasztrojegyárérték-emelésen, mivel manapság már egy kiadós és jó minőségű ebéd ára 7 és 10 euró között mozog.

(pluska.sk)

Bevezető

Az ebédjegyek árértéke két év után végre megemelkedik. A nem egész 70 centtel való megemelés azonban az alkalmazottak szerint nincs arányban a drasztikusan dráguló élelmiszerek árával.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment