Search by category:
Egyéb kategória

CoFoE – Heger: Az EU-nak arra kell törekednie, hogy azonos legyen Európával

CoFoE – Heger: Az EU-nak arra kell törekednie, hogy azonos legyen Európával
Mészáros Richárd
2022. 05. 30., h – 15:33

2022. május 30., hétfő – 15:40
Friss ikon
Off

Törzs

„Szerintem abban rejlik Európa jövője, hogy olyan országok, mint Ukrajna, a Nyugat-Balkán országai, de Grúzia és Moldova is az Európai Unió része lesz. Nagyszerűnek látom az együttműködést az EU és az Egyesült Királyság között is” – mondta Heger.

A kormányfő szerint az EU-nak „késedelem nélkül” segítő kezet kell nyújtania az országoknak ahhoz az erőfeszítéshez, hogy teljesíthessék a szükséges kritériumokat. Továbbá fontosnak tartja azt is, hogy a problémákat már a keletkezésénél megoldjuk.

Hangsúlyozta az egység fontosságát is. „Az egységtől még Vlagyimir Putyin (orosz elnök) is fél. Ez az, ami valójában erős nyomást gyakorol rá, nem hagyhatjuk ezt elvenni, meg kell ezt őriznünk” – hangsúlyozta.

Lényeges, hogy az emberek megértsék, mit jelent a demokrácia, a szabadság vagy az emberi jogok tiszteletben tartása. A miniszterelnök hangsúlyozta a béke fontosságát. Úgy véli, Ukrajna meg fogja nyerni az Oroszországgal vívott háborút, az orosz energiaforrásoktól való függetlenséget pedig elengedhetetlennek nevezte.

Bevezető

Az Európai Unió (EU) célja, hogy azonos legyen Európával – mondta Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök hétfőn, az Európa jövőjéről szóló konferencia (CoFoE) zárórendezvényén. Heger szerint lehetővé kell tenni az EU-tagságot minden olyan európai országnak, amely megfelel a kritériumoknak.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment