Search by category:
Egyéb kategória

Krajniak és Matovič is támogatja a szivárványos zászlóra vonatkozó tiltást

Krajniak és Matovič is támogatja a szivárványos zászlóra vonatkozó tiltást
Czímer Gábor
2022. 05. 30., h – 20:06

2022. május 30., hétfő – 20:15
Friss ikon
Off

Törzs

Hétfőn este a Denník N által szervezett politikai vitára, a kormánypártok vezető képviselőit, így Igor Matovičot, az OĽaNO vezetőjét, pénzügyminisztert, Veronika Remišovát, a Za ľudí elnökét, miniszterelnök-helyettest, Milan Krajniakot a Sme rodina alelnökét, munkaügyi minisztert és Mária Kolíkovát (SaS) igazságügyi minisztert hívták meg.

Matovič kiállt Gyimesi javaslata mellett, amelyet a képviselő a fasiszta ĽSNS listáján a parlamentbe jutott, ellenzéki Tomáš Taraba képviselővel közösen nyújtott be. A pénzügyminiszter szerint a középületeken csak az állami szimbólumoknak van helye, semmi keresnivalója nincs ott különböző egyesületek, más közösségek jelképeinek. Ezzel szemben korában a szintén OĽaNO-s Eduard Heger miniszterelnök arra szólította fel Gyimesit, hogy vonja vissza az indítványát, szerinte az ilyesmi csak feleslegesen megosztja a társadalmat.

A keresztény-konzervatív Krajniak sem ellenzi, hogy szabályozzák, milyen zászlókat lehet kifüggeszteni egy középületre. „Nem tartom helyesnek, hogy az ombudsman kifüggeszti a hivatalára a szivárványos zászlót” – jelentette ki a munkaügyi miniszter.

Kolíková ugyanakkor arról beszélt, szégyelli magát, hogy egy olyan koalíciónak a tagja, ahonnan ilyen beadvány érkezett és jelezte, vétózni szeretnék azt. „Én szégyellem magam, hogy egy koalíciós képviselőtől hangzott el egy ilyen javaslat. Szégyellem magam, hogy egy olyan koalíciónak vagyok a tagja, ahol ez történt. Beszélni fogunk erről a következő koalíciós tanácson, azt fogjuk kérni, hogy vonja vissza a javaslatot. Ha erre nem kerül sor, akkor élni fogunk a vétójogunkkkal” – mondta Klíková.

Bevezető
Pozsony |

A koalíciós pártok vezetői közül ketten, Milan Krajniak (Sme rodina) és Igor Matovič (OĽaNO) is támogatja Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselő ötletét, mi szerint be kellene tiltani, hogy a középületekre szivárványos zászlót függesszenek ki. Mária Kolíková, az SaS igazságügyi minisztere szerint azonban a pártja vétózni fogja a javaslatot.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment