Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij: Oroszország a saját jövőjét veszti el

Zelenszkij: Oroszország a saját jövőjét veszti el
Balaskó Réka
2022. 05. 30., h – 07:47

2022. május 30., hétfő – 08:15
Friss ikon
Off

Törzs

„Harkivban és a térségében 2229 ház omlott össze. Helyreállítjuk, átépítjük, visszahozzuk ide az életet. Harkivba és minden más városba és faluba, amelyet elért a baj” – mondta az elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban. A videófelvétel szerint az államfő katonákat tüntetett ki, megtekintette a városban lerombolt infrastruktúrát és az orosz hadsereg által hátrahagyott, kiégett katonai járműveket. Az elnök látogatása után több robbanást lehetett hallani a városban – jelentette a Reuters brit hírügynökség a helyszínről. A városközpont felett sűrű füst gomolygott.

Oroszország tükörként tekinthet ezekre a házakra – tette hozzá. „Láthatja, hogy mennyit veszített az Ukrajna elleni 95 napos totális háború alatt. Oroszország nemcsak a Harkivért, hanem a fővárosért, Kijevért és Ukrajna északi részéért folytatott csatát is elvesztette” – mondta Zelenszkij elnök.
„Elvesztette saját jövőjét és minden kulturális kapcsolatát a szabad világgal. Mindezt elégette” – tette hozzá.
A harkivi terület egyharmadát még mindig orosz katonák tartják megszállva – jelentette be Zelenszkij, hangsúlyozva: „Ezt a területet is fel fogjuk szabadítani”.

(mti, tasr)

Bevezető

Az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij a keleti fronton tett látogatása után Harkiv városában történt pusztításról beszélt, ami szerinte Oroszország saját vereségének, valamint veszteségének szimbóluma.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment