Search by category:
Egyéb kategória

Ingázók: családonként sok ezer euró a tét holnap az Európai Bíróságon

Európai Unió |

Holnap kezdődik az Európai Bíróságon az Ausztriába ingázó munkavállalók 2019 óta csökkentett családi pótlékának tárgyalása. Döntés is születhet – már 220 millió eurót különítettek el a visszamenőleges kifizetésekre.

Tegnap számolunk be róla, hogy az osztrák szövetségi kormány hatmilliárd eurós csomagja egyrészt rövidtávú, a lakosságot azonnal tehermentesítő intézkedéseket, másrészt hosszútávú, strukturális változásokat tartalmaz.

A hosszútávú elemek az infláció követését célozzák meg az adók, szociális juttatások, nyugdíjak területén.

Szerepelnek benne egyszeri juttatások is, mint például egyszeri családi pótlék kiegészítés augusztusban (180 euró/gyermek). A bejelentés azonban nem tért ki még a részletekre, hogy az ingázókat ez miként érinti majd (ha egyáltalán érinti).

Ausztriában 2019 óta csökkentett családi pótlékot kapnak a külföldi munkavállalók. A visszamenőleges kifizetésekre most 220 millió eurót különítettek el, a korábbi döntést ugyanis az unió elkaszálhatja. Az indexálással kapcsolatban a döntés, tárgyalás csütörtökön kezdődik az Európai Bíróságon, s kizárólag a nem Ausztriában élőkre fog vonatkozni.

Read More

Post Comment