Search by category:
Egyéb kategória

Podoljak: nem Ukrajna kezdte a háborút, Moszkva vethetne véget neki

 Nem Ukrajna kezdte ezt a  háborút, Moszkva vethetne véget neki – jelentette ki kedden este Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója.

 Podoljak Dmitrij Peszkovnak, a Kreml szóvivőjének azon kijelentésére reagált, amely szerint a háború akár a nap lejártáig véget érhet, ha az ukrán fegyveres erők leteszik a fegyvert. „Nem Ukrajna kezdte ezt a háborút, hogy parancsszóra véget vessen neki” – mutatott rá a tanácsadó. Hangsúlyozta, hogy Moszkva bármely pillanatban véget vethetne neki, csak vissza kell térnie a „normalitáshoz”: abbahagynia az ukrán városok elleni rakétatámadásokat, kivonnia csapatait és felhagynia a „nukleáris propagandával”.

 Közben az orosz erők rakétatámadást hajtottak végre kedden az Ukrajna keleti részében lévő Dnyipro megyeszékhelyű város ellen, ahol eltaláltak egy benzinkutat – közölte Borisz Filatov, a település polgármestere. A városvezető szerint a benzinkút romjai alatt emberek rekedtek, pontos számot azonban nem közölt. Az ukrán légierő parancsnoksága később közölte, hogy az oroszok hat, Kalibr típusú rakétát lőttek ki a Fekete-tengerről Dnyipróra. Négy rakétát a légvédelemnek sikerült megsemmisítenie.

Valentin Reznyicsenko, a dnyipropetrovszki régió kormányzója arról számolt be, hogy a rakéta-becsapódások következtében károk keletkeztek a megyeszékhely vasúti és ipari infrastruktúrájában, egy szolgáltató vállalat épülete is kigyulladt.

Read More

Post Comment