Search by category:
Egyéb kategória

„A mellettünk lévő bokron lógott egy orosz katona tüdeje.“

A Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napján Czímer Gábor, az Új Szó  belpolitikai rovatának munkatársa beszélgetett Németh Andrással, a HVG munkatársával, aki arról mesélt, milyen volt átélni ukrajnai tartózkodása során az orosz rakétatámadásokat.

„Megdöbbentő élmény volt: hirtelen mindenki megállt, és tudtuk, hogy elkezdődött a háború“ – kezdte beszámolóját Németh András.

Az újságíró szerint ez egy öngyilkos akció volt oroszok részéről, mivel semmilyen módon nem álcázták magukat. „Ott lógott mellettünk a bokron egy orosz katona tüdeje“ – nyomatékosítja véleményét Németh András.

„Én ennyi menekültett utoljára a horvát–szerb határon láttam, 1995-ben. Az első napokban nagyjából 30 ezer ember menekült el“ – számol be az újságíró.

Németh Andrást, saját bevallása szerint, meglepte, hogy Ukrajna nem omlik össze és helyt tud állni. „Nem véletlen, hogy már nem elsőosztályú fegyvereket szállítanak az orosz katonáknak – Oroszország is kezd kifulladni, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Ukrajna is – tehát pillanatnyilag egy patthelyzetben vagyunk“ – teszi hozzá az újságíró.

(cszs)

Read More

Post Comment