Search by category:
Egyéb kategória

Újra Kalmár kezén a DAC csapatkapitányi karszalagja

A dunaszerdahelyiek az idegenbeli kétgólos győzelem után otthon is 2:0-ra nyertek és 4:0-s összesítéssel megérdemelten jutottak be az Európa-konferencia-liga-selejtező 3. fordulójába a feröeri Víkingur Göta csapata ellen.

„Nagyon örülünk a győzelemnek és a továbbjutásnak. A célunk az volt, hogy bejussunk a következő fordulóba, ezt teljesítettük. Értékes, hogy kapott gól nélkül zártunk. Nagyon értékes, hogy Kalmár visszatérhetett a pályára. Kružliakot megóvtuk, hogy megkapja a harmadik sárga lapját, így Riszvanisz először játszhatott, ez szintén nagyon fontos volt. A siker mellett ezek a pontok azok, amik azt jelentik, hogy még erősebbek lehetünk. Biztosan tudunk szebb focit is játszani, de nem volt egyszerű a játékosok helyzete, hiszen esélyesként 2:0 után viszonylag gyorsan újabb két gólt lőttünk. Ezek után fenntartani a kellő intenzitást és megfelelő gyorsasággal és elszántággal játszani egy olyan ellenfél ellen, aki ezek után sem változtatott semmit és örült, hogy csak ekkora a hátránya, nem könnyű feladat. Ezért is tartom értékesnek ezt az eredményt és gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz. A szurkolóknak pedig köszönöm, elképesztőek voltak” – értékelt a maratoni hosszúságú és jó hangulatban zajló sajtótájékoztatón Adrián Guľa, a DAC edzője.  A szakember nem sokkal később magyarul is megszólalt. Történt, hogy egy magyarul elhangzó kérdés végén a kolléga előre megköszönte a választ, amire Guľa rávágta: „Szívesen!”. Az elhalkuló nevetés után persze érkezett a részletes válasz is. A szakember többször kiemelte, milyen fontos a csapat számára, mind az öltözőben, mind a pályán Kalmár visszatérése, hiszen a mellett, hogy egy igazi vezéregyéniség, játéktudásával is sokat lendíthet a csapat játékán. Az edző elmondta, a középpályás szerinte rövid időn belül akár a kezdőcsapatba is visszatérhet.

Kalmár Zsoltra ezúttal nemcsak a magyar, hanem a szlovák újságírók tömege is várakozott, így végül a futballista a sajtótájékoztató keretében beszélhetett az elmúlt 16 hónapról és arról a bő félóráról, amit csütörtök este a MOL Aréna gyepén tölthetett. „Nagyon örülök a továbbjutásnak, végig kontrolláltuk a meccset, sok helyzetünk volt, akár több góllal is nyerhettünk volna. Nagyon örülök annak is, hogy visszatérhettem a pályára. Köszönöm a szurkolóknak azt, ahogy fogadtak, kirázott a hideg, mikor meghallottam őket. Remélem, hogy folyamatosan játéklehetőséget kapok és visszanyerem azt a formát, amiben a sérülésem előtt voltam. Nem vagyok ideges típus, de most azért volt bennem egy kis drukk, hiszen 16 hónap után tétmeccsen játszhattam. Volt még 1-2 olyan helyzet, amiben gyorsabban kell döntenem, de ez néhány meccs után már magától jönni fog – kezdte a középpályás, aki újságírói kérdésre a keményebb pillanatokról is beszélt. – Nehéz időszak volt ez a 16 hónap. A rehabilitáció alatt is akadtak gondok, mikor begyulladt a térdem és nem sikerült úgy visszatérnem, ahogy terveztem. Nem volt könnyű, de sosem fordult meg a fejemben, hogy nem tudok újra játszani. Olyan emberek dolgoztak körülöttem, akik mindent megtettek azért, hogy teljesen meggyógyuljon a térdem. Sokat köszönhetek a családomnak és a klubnak is. Ilyen nehéz helyzetben megmutatták, hogy számítanak rám és szerződést hosszabbítottak velem. Megpróbálom ezt visszaadni és már csak arra koncentrálok, hogy minél többször ott lehessek a pályán. Mentálisan egy másik személy ül most itt. Sok mindent átgondoltam az utóbbi időszakban” – zárta Kalmár Zsolt.

A DAC következő ellenfele a román FCSB, korábbi nevén a bukaresti Steaua lesz az EKL-ben. Az első meccset jövő szerdán Dunaszerdahelyen játsszák, a visszavágóra egy héttel később, csütörtökön kerül sor. Adrián Guľa az éjfél előtt 3 perccel véget érő sajtótájékoztatón elmondta, hogy volt megfigyelőjük a FCSB–Szaburtalo mérkőzésen, így alaposan fel tudnak majd készülni a jövő hétre, a következő selejtezőre, de egyelőre a vasárnapi, ViOn elleni bajnoki kerül majd a középpontba. Miután legutóbb csak döntetlent játszottak a zsolnaiak ellen, így hazai pályán mindenképpen győzni akarnak az aranyosmarótiak ellen.

Read More

Post Comment