Search by category:
Egyéb kategória

Orosz tüzérségi támadásban többen megsebesültek Ukrajnában

Az orosz erők tüzérségi támadást intéztek a dél-ukrajnai Vozneszenszknél szombaton, tizenkét ukrán, közöttük három gyermek megsebesült – közölte Mikolajiv megye állami közigazgatásának a vezetője, Vitalij Kim.

Vozneszenszk madártávlatban mintegy húsz kilométerre fekszik a dél-ukrajnai Pivdennoukrajinszka atomerőműtől és mintegy 70 kilométerre a megyeszékhelytől, Mikolajiv városától.

A megsebesült – három és tizenhét év közötti – gyermekek mindegyikének súlyos az állapota – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazásban Vitalij Kim, aki szerint egy kislány elvesztette az egyik szemét is a támadásban.

A találat egy lakóépületet és több lakóházat ért a mintegy harmincezres lakosú Vozneszenszkben – írta a Facebook közösségi portálon a katasztrófavédelmi hivatal, több fotót is közzétéve a súlyosan megrongálódott épületről.

Az ukrán hadsereg reggel bejelentette, hogy Sz-300 légvédelmi rendszerrel lelőttek négy, Kalibr típusú orosz robotrepülőgépet Dnyipro város közelében, amelyeket a Fekete-tengerről indítottak,

Az oroszok által megszállt Herszon megyében fekvő Melitopol száműzetésben élő polgármestere, Ivan Fedorov azt állította reggel a Telegramon, hogy az ukránok tüzérségi aknákkal támadtak egy orosz katonai támaszpontot a városban.

Az ukrán hadsereg orosz offenzívákról számolt be Donyeck megyéből, Bahmut, Zajceve és Kodema térségéből.

Read More

Post Comment