Search by category:
Egyéb kategória

„Ez elfogadhatatlan!” – Gröhling felszólította a kormányt, ne zárja be az iskolákat

Branislav Gröhling (SaS) volt oktatásügyi miniszter felszólította a kormányt, hogy a növekvő energiaárak ellenére se zárja be az iskolákat. Hozzátette, a kabinetnek kiemelt figyelmet kell szánnia a gyerekek oktatására – tájékoztatott Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

„Abszurdnak tartom, hogy pénzt takarítanak meg az energián azzal, ha hazaküldik a gyerekeket. Minimális pénzt takarítanak meg, a családi élet bonyolult lesz a szülők számára, és a gyerekek a saját oktatásukkal fizetnek az energiaárakért. Ez elfogadhatatlan” – jelentette ki az egykori miniszter.

Gröhling figyelmeztetett arra, hogy az államnak fedeznie kell az iskolák által, a növekvő energiaárak miatt kérvényezett 56,8 millió eurót. „Ha az iskolák nem kapják meg a teljes összeget, eladósodnak. Ha eladósodnak, nem pályázhatnak a helyreállítási tervből következő európai forrásokra sem” – tette hozzá.

Gröhling szerint a kormánynak megoldást kell találnia a háztartások és egyéb épületek energiatakarékosságára is. „Hasonló lépések csak azután hajthatók végre az iskolákban, ha kompenzáltuk őket az energiaárakért” – szögezte le.

Read More

Post Comment