Search by category:
Egyéb kategória

Hatan indultak polgármesterjelöltként Nagymegyeren

Nagymegyer |

A nemrégiben nyilvánosságra hozott, hivatalos névsor szerint összesen hatan indulnak a polgármesteri székért Nagymegyeren.

Holényi Gergő négy éves ciklusa alatt komoly visszhangot kaptak döntései, melyeket a megválasztott képviselő testület sok esetben megkérdőjelezett. Az utolsó évben, a választásokhoz közeledve még erősebb kritikákat fogalmaznak meg vele szemben. Nem egy feljelentés született oda-vissza.

Hat polgármester jelölt

A polgármesteri székért indulók közül öten függetlenek és hárman jelöltették magukat képviselőként is. Sorukat Egrecký Alexander, 48 éves városi rendőrfőkapitány, független jelölt nyitja. Másodikként Holényi Gergőre, a 37 éves, jelenlegi polgármesterre tehetik le a voksukat, aki idén is független jelöltként indul. Harmadik a listán az 54 éves Kórósi Zalán, operatív vezető, független jelölt, majd Samuel Lojkovič, 68 éves ügyvéd, független induló, korábbi polgármester, aki 2018-ban alulmaradt Holényivel szemben. Őt követi a sorban Soóky Marian, 43 éves iskolaigazgató, független, végül pedig Vajai György, 47 éves cégvezető, a Strana obcí a miest – som Slovensko színeiben. Egrecký Alexander polgármesterként ugyan idul, viszont képviselőként már nem, ahogy Samuel Lojkovič és Soóky Marian, a nagymegyeri Bartók Béla Apaliskola igazgatója sem. Kórósi Zalán, a termálfürdőt üzemeltető Kft. 2015 és 2018 közötti egyik ügyvezetője, korábbi képviselő, aki 2018-ban már nem került be a testületbe, idén újra jelölteti magát képviselőként, ahogy Holényi Gergő polgármester és Vajai György polgármester jelölt is, akit Holényi hivatalvezetőjeként korábban munkahelyi zaklatással vádoltak meg a városháza alkalmazottai.

45-en indulnak a 13 képviselői székért

Összesen két választási körzetben szavazhatnak a lakosok. A jelenlegi, Izsapért felelős képviselő Nagy Károly, 32 éves revíziós technikus idén függetlenként indul újra, vetélytársai pedig Varga Tamás, 34 éves rendőr és Vörös László, 55 éves üzletember, akik ugyancsak függetlenek. Nagymegyeren sokkal színesebb palettát alkotnak a jelöltek. A 42 fő közül a legtöbben függetlenek. A legfiatalabb képviselőjelölt Magyarics Ádám 24 éves egyéni vállalkozó, míg a legidősebbek a 67 éves Kórósi Géza és a 67 éves Estergajošová Mária nyugdíjasok, mindhárman függetlenek. A jelenlegi képviselő-testület minden tagja újra megméretteti magát idén kivéve Rudický Norbertet.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy