Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová a szlovák katonákat méltatta a fegyveres erők napján

Pozsony |

Tisztelet és köszönet jár a fegyveres erőknek, mert professzionalizmussal, elkötelezettséggel és odaadással végzik szolgálatukat – fogalmazott csütörtökön közösségi oldalán Zuzana Čaputová köztársasági elnök a szlovák fegyveres erők napja alkalmából.

Hozzátette, most, amikor keleti szomszédunk agresszív háborúval néz szembe, még inkább bebizonyosodott, milyen fontos és pótolhatatlan a katonaság.

Ma ünneplik katonáink a szlovák fegyveres erők napját. Ők gondoskodnak hazánk, a szabadság és a demokrácia védelméről, és mindezt úgy, hogy nincsenek szem előtt, sem a kamerák kereszttüzében, legyen szó védelemről, bel- vagy külföldi válságokról, katasztrófákról, segítségnyújtásról, vagy békefenntartó misszióról

– mondta az államfő, aki egyben a fegyveres erők főparancsnoka.

Čaputová a szakmai és személyes sikereket kívánt a hadsereg tagjainak, és úgy fogalmazott, a fegyveres erők tagjai megérdemlik, hogy a lehető legjobb körülmények között végezhessék a munkájukat.

Szeptember 22-én ünneplik a szlovák fegyveres erők napját. Ezen a napon vívtak győztes csatát a Ján Francisci vezette szlovák önkéntesek 1848-ban a szlovákok függetlenségéért. Az ünnepségek szombaton (szeptember 24.) lesznek Berezón (Brezová pod Bradlom).

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy