Search by category:
Egyéb kategória

Élvezetes mérkőzés, hét gól és DAC-győzelem a MOL Arénában

Hosszú idő után ismét szórakoztató, szép játékkal örvendeztette meg szurkolóit a DAC a bajnokságban: a sárga-kékek 5:2-re verték a zsolnaiakat a labdarúgó Fortuna Liga vasárnap esti mérkőzésén.

Váratlan helyen tűnt fel a csapatkapitányi karszalag a DAC csapatában: miután Kalmár, Kružliak és Blackman csak a cserepadon kapott helyet (a sérült Eric Davis pedig ott sem), dunaszerdahelyi pályafutása során először Szpiridon Riszvanisz vezette ki a gyepre a csapatot. Kalmár mellett ezúttal Fazlagics is a cserepadra szorult, helyette Dimun kapott lehetőséget. A széleken két ferencvárosi kölcsönjátékosnak, Szánthónak és Gavricsnak szavazott bizalmat Adrián Guľa vezetőedző. A zsolnaiak kezdőjéből nem hiányzott Bari Krisztián, aki korábban a dunaszerdahelyi akadémián nevelkedett.

A válogatottmeccsek alatt lerakott új gyepszőnyeg kifogástalan állapotban fogadta a csapatokat.

Bátran és energikusan kezdett a DAC, az első helyzet mégis a vendégek előtt adódott, amikor Bari Krisztián beadása után Rusnák kapáslövését védte Petráš. A játék ezután kiegyenlítetté vált, sőt, érzésre már a zsolnaiaknál volt gyakrabban a labda.

A 17. percben remek helyről végezhettek el szabadrúgást a sosonok, Myslovič lövését még védte Petráš, a kipattanót viszont Kaprálik közelről a hálóba pofozta – 0:1.

A 21. percben Szánthó túl lassan eszmélt ziccerben, a kelleténél egy pillanattal tovább várt, így Teplan megakadályozta az egyenlítést. A zsolnai kapus ugyanígy tett három perccel később, amikor a meglóduló Krstovic elől tisztázott lábbal.

A fokozódó DAC-nyomást egy súlyosnak tűnő sérülés akasztotta meg, Miroslav Káčert hordágyon kellett levinni a pályáról, a helyére Nebyla érkezett. Az ezt követő perceken Veselovský és Krstovic előtt is adódott nagyobb helyzet, de a dunaszerdahelyiek egyiket sem váltották gólra. A 26. percben Nebyla már sikerrel járt: Teplan nem tudott megtartani egy éles szögből leadott lövést, a kipattanót pedig a hálóba kotorta a szlovák utánpótlás-válogatott játékos.

A DAC pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, hosszú idő után újra élvezhető játékot mutatott: a 38. percben már a vezetést is megszerezték a sárga-kékek, Krstovic szöktette Veselovskýt a tizenhatosban, aki nem hibázott – 2:1. Szünet előtt a harmadik gól is összejöhetett volna, de Veselovský közeli pöccintésére reagálni tudott Teplan.

A második játékrész zsolnai helyzettel kezdődött, de a DAC góllal válaszolt: Pinto beadására Gavrics érkezett a hosszú sarkon, és közelről a hálóba lőtt, csakhogy az akciót egy milliméteres les előzte meg.

Erre már a zsolnaiak reagáltak a lehető legjobban: Rusnák gyenge lövésébe beleért Jambor, és szerencsés gólt szerzett – 2:2, idegőrlő videóbírózás után a találat érvényben maradt.

Nem kellett sokat várni, hogy újra előnybe kerüljön a DAC, Leitner rosszul adott haza, Teplan rutintalanul jött ki, Krstovic pedig szemfüles volt – 3:2.

Nem hagyott alább a DAC lendülete, a tizenhatosba berobbanó Dimun lapos átadással találta meg Szánthó Regőt – 4:2, a partjelző ugyan lest jelzett, de a videóbíró korrigálta a hibáját, így a találat érvényes lett.

Óriási elánnal rohamozta tovább a hazai csapat a zsolnai kaput, újabb lövésekkel tesztelte Teplant. A 75. percben Szánthó belőtte második gólját, miután szépen helyet csinált magának az egyre bizonytalanabb zsolnai védők mellett – 5:2, és az ünneplés után két perccel már hat lehetett volna, de Szánthónak kétszerre sem sikerült belőnie a harmadik gólját.

A hajrában Guľa hármat cserélt, csapata pedig kézben tartotta a mérkőzést, amit a zsolnaiak idejekorán feladtak.

A sárga-kékek szezonbeli legjobb teljesítményüket nyújtották, és a tabellán előreléptek a harmadik helyre.

Gólszerzők: Nebyla (35.), Veselovský (38.), Krstovic (59.), Szánthó (63., 75.), ill. Kaprálik (17.), Jambor (52.)

Játékvezető: Kráľovič, 5032 néző.

Sárga lap: Leitner, Kaprálik (Žilina)

DAC: Petráš–Pinto, Riszvanisz (74. Kružliak, Muhamedbegovic, Andzouana–Dimun, Káčer (32. Nebyla)–Szánthó (82. Blackman), Veselovský (82. Balogh), Gavrics–Krstovic (82. Kalmár).

ŽILINA: Teplan–Rusnák (82. Jibril), Leintner, Nemčík, Bari (73. Galčík)– Gidi (46. Iľko), Kopas, Myslovič–Kopas, Ďuriš, Jambor (90+4. Trabalík).

DAC–Žilina 5:2 (2:1)

Read More

Post Comment