Search by category:
Egyéb kategória

Édes reggelik RECEPTEK

Nyaminyami

25 perc
Banános-áfonyás sült zabkása

Hozzávalók: 100 g zabpehely, 200 ml rizstej, 5 ek. juharszirup, 1 tk. sütőpor, 1 tk. fahéj, 1 tk. vaníliaaroma, 1 csipet só, 3 ek. mogyoróvaj (natur), 3 banán, 100 g áfonya.

A sütőt előmelegítjük 170–180 fokra. Az áfonya és egy banán kivételével minden alapanyagot teljesen simára mixelünk. A palacsintatésztánál egy kicsivel sűrűbb állagú keveréket kell kapnunk. A kész masszát egy hőálló tálba öntjük, az áfonyát és a felkarikázott banánt belenyomkodjuk, végül megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 180 fokon kb. 15 perc alatt elkészül. Langyosan fogyasszuk, friss áfonyával és egy kis juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.

30 perc
Édes bundáskenyér

Hozzávalók: 2 szelet toastkenyér, 3 tojás, 2 púpozott ek. porcukor, 1 késhegynyi vanília, fahéj ízlés szerint, 1 ek. étkezési keményítő, 1 dl tej, 1/2 dl habtejszín, 2 ek. vaj.

A tojást, a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a keményítőt keverjük jól össze, adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, és ezzel is keverjük el alaposan. A toastkenyereket forgassuk meg a tejes-tojásos keverékben, ne áztassuk túl. Eközben hevítsük fel serpenyőben a vajat, és kb. 10 perc alatt süssük meg őket, néhányszor forgassuk át, hogy mindkét felük szépen megpiruljon.

10 perc (+ egy éjjel)
Egy éjszakás zabkása

Hozzávalók: 100 g zabpehely, 150 g szőlő, 200 g cottage cheese (ebből 50 g a tálaláshoz), 1 ek. méz, 1 tk. vaníliaaroma, 1 tk. fahéj, 250 ml mandulatej.

Egy tálba szórjuk bele a zabpelyhet, a félbevágott szőlőszemeket, a cottage cheese háromnegyedét, egy evőkanál mézet, a vaníliaaromát, a fahéjat és végül a mandulatejet, majd alaposan keverjük el. Fóliával lefedve hűtőben pihentessük egy éjszakát, és reggel fogyaszthatjuk is.

Read More

Post Comment