Search by category:
Egyéb kategória

Dědeček fia apja alkoholproblémájáról beszélt a bíróságnak

A Zoch utcai gázoló fia elmondta a bíróságnak, hogy apja fokozott mértékben fogyaszt alkoholt.

Dušan Dědeček október 2-án, vasárnap ittas állapotban 130 kilométer per órás sebességgel közlekedett Pozsony belvárosában. A sebesség miatt a sofőr nem tudta megfelelően kontrollálni a jármű menetirányát, így a Zoch utcai autóbuszmegállóban várakozó emberek közé hajtott, melynek következtében öt ember életét vesztette, ketten pedig kritikus állapotba kerültek. A sofőr vérében 2,07 ezrelék alkoholt mértek.

A történtek ellenére október 6-án a járásbíróság előzetes bírája, Marek Filo nem vette őrizetbe Dědečeket, amit eredetileg Juraj Chylo ügyész javasolt. A kerületi bíróság háromtagú tanácsa azonban mindent megváltoztatott: „Valós félelem van bennünk amiatt, hogy a vádlott hasonló tevékenységet folytatna” – áll a közleményben. A szenátus elnöke ezt azzal is indokolta, hogy Dědeček egy háztartásban él fiával, Viktorral, aki bár esküt tett, miszerint az apa nem fér hozzá az autókulcsaihoz, a szenátus ezt nem vette biztosítéknak.

Chylo a járásbíróságon elárulta, hogy Dědeček egyik fia a kihallgatásán azt mondta, hogy apja fokozott mértékben fogyaszt alkoholt, ami október 2-ra, a baleset napjára is ugyanúgy igaz volt. Lukáš Dědeček, a gázoló fia 16 órakor találkozott apjával, akivel közösen kezdtek el inni. Fia távozása után a vádlottnak eszébe jutott, hogy még kénytelen elmenni a Siketlimpiai Bizottság épületébe, ahol fiával együtt alkalmazottak voltak. Irodájában folytatta az alkoholfogyasztást, majd 22 órakor elhagyták az épületet. A baleset nagyjából 22 óra 20 perkor történt.

(pluska.sk, cszs)

Read More

Post Comment