Search by category:
Egyéb kategória

JOZEF ADAMOVIČ KONZERVATÓRIUM – Kassa

JOZEF ADAMOVIČ KONZERVATÓRIUM – Kassa

Zoltán Seres

2023. 02. 21., k – 18:12

A Jozef Adamovič Konzervatórium (Exnárova 8, Košice) Szlovákia legnagyobb, harmincéves hagyománnyal rendelkező, teljes szakirányú konzervatóriuma, amely zene, ének, zenés drámaművészet (HDU) és tánc szakon nyújt oktatást tehetséges tanulóknak, nemzetiségtől, fajtól és származástól függetlenül.

Az iskola színvonalát a diákok egyéni és kollektív eredményei, a közönség pozitív visszajelzései is bizonyítják. Az iskola művészeti együtteseinek fellépései iránt folyamatos az érdeklődés, különböző szintű hazai és külföldi fontos események alkalmával kapnak meghívást hivatalos fellépésekre. A szimfonikus zenekaron kívül az iskolának van népi zenekara, kamarazenekara, jazz-zenekara, rockés folkegyüttese, leánykórusa és diákszínháza.

Az iskola zenekarai és kórusa fellépett Károly Gusztáv svéd király, Beatrix holland királynő és II. Erzsébet angol királynő előtt, valamint számos külföldi turnén és csereprogramon vett részt. Az összefüggő, hatéves képzés az alapiskolák végzőseinek szól, de azoknak is, akik már elvégeztek egy másik középiskolát. A felvételi feltétele az egyes szakokon a sikeres tehetségvizsga. Az Erdőpark közelében, gyönyörű, csendes környezetben levő iskolában magasan képzett és szakmailag művelt, többnyire fiatal, de tapasztalt pedagógusok oktatnak. A tanulmányi szakok végzősei érvényesülhetnek szólistaként vagy zenekari előadóként szimfonikus, színházi, kamara- és népi zenekarokban, de a szórakoztatóiparban működő művészként is, operaénekesként (szóló- vagy kórusénekes), táncosként, színészként a drámai színház, a kisszínpadi formák színháza, kabaré, zenés színház, televízió, rádió és film területén.

Sok végzősünk művészeti alapiskolában talál állást tanárként, vagy folytatja tanulmányait hazai, illetve külföldi művészeti vagy bölcsészettudományi egyetemeken. A felvételi feltételeiről és lehetőségeiről további információk az iskola honlapján, a www.konja.eu oldalon találhatók

Read More

Post Comment