Search by category:
Egyéb kategória

Gyimesi bejelentette, nem az OĽaNO listáján indul a választáson

Gyimesi bejelentette, nem az OĽaNO listáján indul a választáson

Kulcsár Péter

2023. 04. 19., sze – 12:23

Gyimesi György parlamenti képviselő szerda délben bejelentette, nem az Igor Matovič vezette OĽaNO listáján vág neki a szeptember végén esedékes parlamenti választásnak. A Szövetséggel ugyanakkor még nem állapodott meg.

A képviselő a lépését azzal magyarázta, hogy az OĽaNO és a mozgalom választói Ukrajna pártján állnak, míg ő nem. „A másik ok Eduard Hegerhez való hozáállásom” –  mondta azzal, hogy szerinte az ügyvezető miniszterelnök nem irányítja jól az országot, úgy látja, a kormányfő csak a saját választási kampányára koncentrál. Az okok között azt is említette, hogy a kormány megszüntette a királyhelmeci szülészetet. Gyimesi az OĽaNO parlamenti frakciójából is kilép.

A képviselő hangsúlyozta, Matovičcsal semmilyen személyes konfliktusa nem volt. Gyimesi arra is kitért, hogy az év elején hibát követett el, amikor megsértette Rigó Konrádot a Szövetség Híd-platformjának elnökét. Nyilvánosan bocsánatot kért Rigótól, egy bocsánatkérő szöveget olvasott fel a sajtótájékoztatón. Rigó a napokban jelentette be, a bocsánatkérés hiánya miatt büntetőfeljelentést tesz Gyimesi ellen. Gyimesi a sajtótájékoztatón elmondta, még nem állapodott meg a Szövetséggel a közös indulásról, de folyamatban vannak a tárgyalások. Matovič a sajtótájékoztatón arról beszélt, mozgalmának mindig fontos volt, hogy a jelöltlistájukon a kisebbségek is képviseltessék magukat, és ez a jövőben is így lesz. „Most azonban aztért jöttünk ide hogy elmondjuk, a politikai útjaink elválnak” – tette hozzá Gyimesiről szólva. Azt is elmondta, a Szövetség vezetése azzal kereste meg, hogy Gyimesi a párt listáján indulhasson. Sok sikert kívánt a Szövetségnek, de újra elmondta, reméli, hogy a párt kizárja a Hlast is a választás utáni lehetséges partnerek köréből.

Read More

Post Comment