Search by category:
Egyéb kategória

Kočner tagadja, hogy ő rendelte volna meg az ügyészek meggyilkolását

Kočner tagadja, hogy ő rendelte volna meg az ügyészek meggyilkolását

Kulcsár Péter

2023. 04. 21., p – 18:18

Marian Kočner vádlott tagadja, hogy ő rendelte volna meg a három ügyész meggyilkolását. Ezt pénteken mondta a bazini Speciális Büntetőbíróság szenátusa előtt tett vallomásában. Korábban azt is tagadta, hogy köze lenne Ján Kuciak újságíró meggyilkolásához.

Az ügyészség szerint Kuciak meggyilkolásán kívül Marian K. áll Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának megrendelése mögött is.

„Nem volt okom arra, hogy bármilyen averzióm legyen Žilinkával szemben” – hangsúlyozta Marian Kočner, és kijelentette, semmi köze nem volt Šufliarský meggyilkolásának megrendeléséhez sem. Hangsúlyozta, egyikük sem felügyelte az ő ügyeit.

Rámutatott, hogy korábban büntetőfeljelentést tett Lipšic ellen, mert meg volt győződve arról, hogy miniszterként törvényt sértett. „Ha Lipšicet likvidálnák, soha nem tudnám bizonyítani az igazamat, azt, hogy miért tettem büntetőfeljelentést” – tette hozzá.

2018 februárjában történt Kuciak-gyilkosság ügyében Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről tárgyal a bíróság. Az ŠTS eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. A gyilkosság ügyében eddig három jogerős ítélet született. Miroslav Marček és Szabó Tamás 25 év, Andruskó Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Read More

Post Comment