Search by category:
Egyéb kategória

Mintegy harminc rohamot vertek vissza az ukrán csapatok

Mintegy harminc rohamot vertek vissza az ukrán csapatok

Mészáros Richárd

2023. 05. 03., sze – 20:36

Az orosz erők szerdán a Donyeck megyei Limansz, Bahmut, Avgyijivka és Marjinka települések irányába összpontosították támadó műveleteiket, a nap folyamán mintegy harminc támadást vertek vissza az ukrán erők – írta esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

A beszámoló szerint a leghevesebb csatákat változatlanul Bahmutért és Marjinkáért vívják.

Az ukrán vezérkar közölte: az orosz erők két rakéta- és 41 légicsapást mértek, és mintegy 25-ször nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán katonák állásaira és ukrajnai településekre. A támadásoknak civilek estek áldozatul, valamint lakóházak és polgári infrastrukturális létesítmények dőltek romba vagy károsodtak. Eközben az ukrán légierő három csapást mért orosz élőerő-összpontosulásokra, megsemmisítettek öt – különböző típusú – orosz felderítő drónt és egy Lancet típusú lövedéket. A rakéta- és tüzérségi egységek egy élőerő-koncentrációs területet és egy orosz lőszerraktárt találtak el.

A vezérkar szerint az oroszok felhasználják a helyi lakosságot a megszállt területeken arra, hogy személyi állományukat védjék az ukrán erők tüzérségi támadásaitól. A déli Herszon megyei Kahovka környékén fekvő településeken az orosz erők a helyi lakosok házai között helyezték el egységeiket – írta a vezérkar.

Roman Mrocsko, a herszoni városi katonai adminisztráció vezetője arról tájékoztatott, hogy a nap folyamán a megyeszékhelyen és a régióban együttvéve 17 civil vesztette életét az orosz támadások következtében, 45-en sérültek meg, köztük két gyermek.

Read More

Post Comment