Search by category:
Egyéb kategória

Ukrán katasztrófavédelem: holttestet találtak egy Zaporizzsja megyei ház romjai alatt

Ukrán katasztrófavédelem: holttestet találtak egy Zaporizzsja megyei ház romjai alatt

Kulcsár Péter

2023. 05. 08., h – 15:36

Az éjszaki orosz támadás után a mentést végzők hétfőn kiemeltek egy holttestet és egy sérültet a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai régióban egy ház romjai alól – közölte az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat megyei részlege.

Hétfőn az ágyúzások következtében tűz ütött ki egy földszintes épületben a zaporizzsjai régió egyik településén. A tűzoltók 80 négyzetméter területen oltották el a lángokat. Egy embert mentettek ki sérülten és egy holttestet hoztak ki a romok alól

–írta a Facebookon közzétett jelentésében a katasztrófavédelem.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál megyei kormányzók beszámolóiból készített összeállításában azt írta, hogy az elmúlt nap során az orosz erők Ukrajna tíz régióját lőtték, a támadásokban három civil vesztette életét és 28 sérült meg. Az orosz erők 127 településre nyitottak tüzet különféle típusú fegyverekkel – köztük harckocsikkal, tüzérségi, illetve légvédelmi rendszerekkel, drónokkal és repülőgépekkel –, és 139 infrastrukturális létesítményt találtak el – számolt be a hírportál az ukrán védelmi minisztériumra hivatkozva.

Eközben az Ukrenerho ukrán áramszolgáltató vállalat arról tájékoztatott, hogy az orosz drónok éjszakai támadása nem okozott kárt a fő energetikai infrastruktúrában, de a frontvonal mentén végrehajtott orosz támadások és az orosz határ menti ukrán területek bombázása ismét károkat okozott a regionális energiavállalatoknál Donyeck, Harkiv, Herszon, Szumi és Csernyihiv megyékben.

Az Ukrán Vöröskereszt sajtóközleményben tudatta, hogy a déli odesszai régió orosz ágyúzása következtében megsemmisült a Vöröskereszt humanitárius segélyeit tároló egyik raktár, ami miatt felfüggesztették a segélyosztást. A szomszédos Mikolajiv megyében egy mobilkórházuk rongálódott meg.

Read More

Post Comment