Search by category:
Egyéb kategória

A PS és a KDH kitart amellett, hogy önállóan indul

A PS és a KDH kitart amellett, hogy önállóan indul

Kulcsár Péter

2023. 05. 16., k – 19:11

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia (PS) és a KDH is önállóan indul a szeptemberi választáson. A KDH tárgytalannak tartja a választás előtt beszélni a majdani lehetséges kormánykoalícióról. A PS azzal tudja elképzelni a koalíciókötést, akivel összeegyeztethető a programja.

„A PS önállóan indul a választáson, mert tényleges stabilitást akar felkínálni a választóknak, hogy egy egységes, működő, csapatmunkára épülő pártra szavazhassanak, amely nem esik szét azután, hogy átlépi a parlamenti küszöböt, és nem okoz újabb káoszt” – közölte a TASR-rel  Radovan Choleva, a PS kommunikációs osztályának igazgatója. Hozzátette, a párt szorít az 5 százalék alatt levő pártoknak, hogy sikerüljön összefogniuk.

Milan Majerský, a KDH elnöke leszögezte, továbbra is érvényes, hogy önállóan indulnak. „A listánkon a kereszténydemokrata jelölteket egyesítettük. A konzervatív, kereszténydemokrata választók megérdemelnek egy világos beállítottságú, olvasható pártot, amely büszkén fogja képviselni őket a parlamentben, remélhetőleg minél erősebb felállásban. Ezért erős felhatalmazást kérünk a választóktól, ami mindezt lehetővé teszi” – szögezte le.

Eduard Heger volt kormányfő, a Demokrati elnöke kedden kijelentette, hogy a KDH-val és a PS-szel tudja elképzelni a koalíciós kormányzást, egy ilyen kabinet szerinte konstruktív alternatíva és a nyugalmat garantáló kormány lenne. A választáson való közös indulás lehetőségére vonatkozó kérdésre azt válaszolta, ők készen állnak, a labda a KDH térfelén pattog. Egyúttal arra figyelmeztetett, hogy szavazatok veszhetnek el a választáson.

Read More

Post Comment