Search by category:
Egyéb kategória

Közepes erősségű földrengés volt a Romániában, Magyarországon is érezték

Közepes erősségű földrengés volt a Romániában, Magyarországon is érezték

Mészáros Richárd

2023. 05. 22., h – 23:29

Közepes, 4,9-es erősségű földrengés történt hétfőn este Románia nyugati részén, Arad megyében, a magyar határ közelében – írta a román Országos Földtani Intézetre (INFP) hivatkozva az Agerpres hírügynökség. A jelenséget Magyarországon, Békéscsabán is érzékelték.

A földmozgás helyi idő szerint 20 óra 46 perckor következett be 15 kilométeres mélységben, Aradtól 24, Temesvártól 45, Békéscsabától 77 és Resicabányától 89 kilométeres távolságra. Az Arad megyei Aradon hírportál szerint a földmozgás fészke  Lippa körzetében, Ópálos (Paulis) település közelében volt. A földmozgást Kolozsvár térségében is érezni lehetett.

Nem sokkal később, helyi idő szerint 21:55 perckor újabb földrengést észleltek Romániában, ezúttal 4,2-es magnitúdóval, az előző rengés közelében, Aradtól mintegy 14 kilométerre.

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közölte, hogy eddig nem érkezett bejelentés az 112-es sürgősségi hívószámon esetleges sérültekről, jelentős anyagi kárról. Az IGSU operatív csapatai hétfőn este helyszíni szemlét tartanak az érintett megyékben, hogy felmérjék a keletkezett kárt – írta a News.ro hírügynökség.

Read More

Post Comment