Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia mától ideiglenesen újra bevezeti a határellenőrzéseket

Szlovákia mától ideiglenesen újra bevezeti a határellenőrzéseket

Balaskó Réka

2023. 05. 24., sze – 08:15

Biztonsági okokból május 24-től június 8-ig ideiglenesen visszaállítják az ellenőrzést Szlovákia Ausztriával, Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal közös határain, valamint a nemzetközi repülőtereken a Globsec 2023 Bratislava Forum konferencia miatt. 

A határellenőrzések célja, hogy a rendezvény ideje alatt biztosított legyen a közrend és a közbiztonság az ország területén. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint az ellenőrzéseket az aktuális fenyegetések alapján határozzák meg, és a szükséges időre korlátozzák. „A rendőrség úgy hajtja végre az intézkedéseket, hogy a várakozási idő minimális legyen a belső határokon” – közölte a minisztérium.

A belügyminisztérium azt ajánlja a Szlovákiába utazóknak, legyenek kéznél az irataik, hogy gyorsabban menjen az ügyintézés. A szlovák és az uniós állampolgároknak elég a személyi igazolványukat felmutatniuk. Más országok állampolgárai útlevéllel vagy más, Szlovákia területén tartózkodásra jogosító dokumentummal, például tartózkodási engedéllyel vagy vízummal léphetik át az országhatárt.

Read More

Post Comment