Search by category:
Egyéb kategória

Smer: Pellegrini azon dolgozik, hogy ne alakulhasson szociáldemokrata kormány

Smer: Pellegrini azon dolgozik, hogy ne alakulhasson szociáldemokrata kormány

Kulcsár Péter

2023. 06. 13., k – 20:17

A Smer szerint Peter Pellegrini, a Hlas elnöke mindent megtesz azért, hogy ne alakulhasson stabil szociáldemokrata kormány, amely csakis a Smer és a Hlas együttműködésével jöhet létre. A Smer visszautasítja a Hlas bizonyítékok nélküli vádaskodását, hogy Robert Fico pártja a szélsőségesekhez közelít, és letért a hagyományos szociáldemokrácia útjáról. A párt elnöksége ezzel Pellegrini szombati beszédére reagált, melyet a Hlas kongresszusán mondott.

„A Smer elnöksége tudomásul veszi, hogy június 10-én Peter Pellegrini, a Hlas elnöke ellenfélnek nevezett minket, akit le kell győzni” – közölte a párt. Pellegrini nyilatkozataira a későbbiekben nem kíván reagálni. „Mivel tiszteletben tartjuk, hogy partnerpártok vagyunk az Európai Szocialisták Pártjában (PES), és mindenekelőtt azt tartjuk szem előtt, hogy a szociáldemokraták feladata erős szociáldemokrata kormányt felkínálni a lakosságnak” – tette hozzá a Smer.

A párt azt is tudomásul veszi, a Hlas számára a konzervatív KDH a legelfogadhatóbb koalíciós partner, és nincsenek komoly kifogásai az SaS-szel és a Sme rodinával szemben sem, bár ez a két párt is felelős „az országot katasztrofális helyzetbe juttató hároméves kormányzásért”. Ugyanúgy tudomásul veszi, hogy a Hlasnak a Progresszív Szlovákiával (PS) szemben sincsenek kifogásai, amely a Smer szerint közvetlen fenyegetést jelent Szlovákia nemzetállami érdekeire. „Ezek közül egyetlen pártot sem tartja ellenfélnek, amelyet le kell győzni. A Smer szerint a szegénység, az áremelkedés, a káosz és az amatőr kormányzás az ellenfél, és Szlovákia szuverenitásának elvesztését kell megakadályozni” – áll a párt állásfoglalásában.

Read More

Post Comment