Search by category:
Egyéb kategória

A Szlovák Orvosi Kamara elítéli azt a weboldalt, amely az abortuszt elvégző orvosokat becsmérli

A Szlovák Orvosi Kamara elítéli azt a weboldalt, amely az abortuszt elvégző orvosokat becsmérli

Mészáros Richárd

2023. 06. 26., h – 17:23

A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) elítéli azt a weboldalt, amely név szerint becsmérli az abortuszt elvégző orvosokat. A neveket azzal a megjegyzéssel teszik közzé, hogy ezek az orvosok „abortuszvégzők, akik a meg nem született magzatok megölését támogatják”. A kamara intézkedésre szólította fel a bűnüldöző hatóságokat – tájékoztatott Nancy Závodská, a kamara kommunikációs és médiamenedzsere.

„Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy neves szakembereket támadjanak azért, amiért a hatályos jogszabályoknak megfelelően gyakorolják az orvosi hivatást, és professzionális orvosi ellátást nyújtanak a pácienseknek. Az oldal nyitó illusztrációja és az orvosok üldözésére felszólító felhívás azonos a középkori boszorkányüldözéssel. A gyilkosság kifejezés használata ebben az összefüggésben nemcsak erkölcstelen, hanem ellentétes a gyilkosság fogalmának jogi meghatározásával is” – áll az SLC közleményében.

A kamara hangsúlyozta, hogy egy demokratikus társadalomban nem tolerálhatók a gyűlöletkeltő szélsőséges megnyilvánulások, ráadásul ha ezek konkrét személyek, orvosok ellen irányulnak. „Egyes zavart egyének cselekvésre való felhívásként értelmezhetik ezeket. Külföldön már vezetett az ilyesmi orvosok elleni támadásokhoz, amelyek tragikus következményekkel jártak” – hangsúlyozta az SLC.

Read More

Post Comment