Search by category:
Egyéb kategória

Eljárás indult a férfi ellen, aki fejszével próbált meg bejutni a parlamentbe

Eljárás indult a férfi ellen, aki fejszével próbált meg bejutni a parlamentbe
Mészáros Richárd
2021. 01. 29., p – 16:06

2021. január 29., péntek – 16:14
Baltával próbált meg bejutni a parlamentbe egy fiatal férfi

Friss ikon
Off

Törzs

Az eddigi információk szerint a gyanúsított röviddel 15:30 után jelent meg a parlament épületének Alexander Dubček téri főbejáratánál. Megpróbálta erőszakkal kinyitni az előcsarnokba vezető ajtót, de nem járt sikerrel. Ezt követően egy nejlonszatyorból ki akarta venni a magával hozott fejszét, ekkor azonban a biztonsági őrök közbeléptek. Az illetőt lefogták, majd átadták a rendőröknek, akik elvezették őt.

Baltával próbált meg bejutni a parlamentbe egy fiatal férfi

Fejszével próbált meg bejutni a parlamentbe egy fiatal férfi

Pozsony |

Egy férfi fejszével próbált meg bejutni a parlament épületébe – tette közzé elsőnként az incidensről készült felvételeket Ján Marosz, az OĽaNO volt parlamenti képviselője.

A férfinél lévő fejsze fogantyúja 67 cm hosszú volt. Ezen kívül volt nála egy rögzített pengéjű és egy összecsukható kés is, valamint több cetli, amelyekre az egyes képviselők és a pártjaik neve volt felírva.

A pozsonyi rendőrök bírói jóváhagyással házkutatást hajtottak végre az elkövető lakásán, melynek során további bizonyítékokat foglaltak le.

Bevezető
Pozsony |

A férfi ellen, aki január 27-én fejszével próbált meg bejutni a parlament épületébe, államhatalmi szerv elleni támadás megkísérlése és garázdaság bűncselekménye ügyében indult büntetőeljárás. Elmarasztaló ítélet esetén háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A nyomozó indítványozta a 22 éves A. F. előzetes letartóztatását.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment