Search by category:
Egyéb kategória

Ukrán hírszerzés: orosz haditengerészeti célpontokat és kikötői infrastruktúrát támadtak Szevasztopolban

Ukrán hírszerzés: orosz haditengerészeti célpontokat és kikötői infrastruktúrát támadtak Szevasztopolban

Mészáros Richárd

2023. 09. 14., cs – 09:03

Orosz haditengerészeti célpontokat és kikötői infrastruktúrát támadtak az ukrán erők Szevasztopolban a szerda kora reggeli órákban – közölte Andrij Juszov, az ukrán hírszerzés egyik tisztségviselője.

Az orosz fekete-tengeri flotta támaszpontját eddig ért legnagyobb támadásban az ukrán hírszerzési illetékes szerint egy nagyobb hajót és egy tengeralattjárót ért találat. Mint mondta, olyan mértékű károk keletkeztek, hogy a két hadieszközt feltehetően már nem lehet megjavítani.

„Megerősítjük, hogy egy nagy partraszálló hajót és egy tengeralattjárót ért találat. Nem kommentáljuk, milyen eszközöket használtunk fel a csapáshoz” – mondta Juszov a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

Juszov később az állami televízióban már „jelentős károkról” beszélt. „Elmondhatjuk, hogy nagy valószínűséggel nem fogják tudni helyreállítani őket” – tette hozzá a tisztségviselő a találatot kapott célpontokra utalva.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint az ukrán fegyveres erők az éjjel tíz pilóta nélkül manőverező repülőgéppel mértek csapást a szevasztopoli Szergo Ordzsonikidze hajógyárra és három tengeri drónnal támadtak a Fekete-tengeri Flotta hajóira. A tárca szerint az orosz légvédelem hét robotrepülőgépet lelőtt, a Vaszilij Bikov járőrhajó pedig megsemmisítette az összes tengeri drónt. A manőverező robotrepülőgépek két javítás alatt álló hajót rongáltak meg.

Read More

Post Comment