Search by category:
Egyéb kategória

Bundesliga – A hajrában nyert Freiburgban a Dortmund

Bundesliga – A hajrában nyert Freiburgban a Dortmund

Mészáros Richárd

2023. 09. 16., szo – 18:10

A Borussia Dortmund a hajrában szerzett két góllal 4–2-re nyert szombaton a Sallai Rolanddal felálló Freiburg vendégeként a német labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában.

A veretlen sárga-feketék ugyan korán vezetést szereztek, de a hazaiak az első félidő ráadásában fordítottak. A térfélcserét követően a Dortmund egyenlített, a Freiburg azonban jól tartotta magát, végül Nicolas Hofler 82. percben történt kiállítása pecsételte meg a sorsát, mert utána a vendégek az emberelőnyüket kihasználva a maguk javára fordították a mérkőzést többek között a duplázó Mats Hummels jóvoltából. A hazaiaknál a magyar válogatott támadó végig játszotta a találkozót.

Szalai Attila csapata, a Hoffenheim 3–1-re győzött Kölnben, de a magyar válogatott védő nem lépett pályára. Az RB Leipzig ugyancsak nélkülözte magyar védőjét, a sérült Willi Orbánt, viszont hiányában is 3–0-ra verte a vendég Augsburgot. Bár a lipcseieknél nem jutott szóhoz a kapus Gulácsi Péter sem, a válogatott kapus először volt nevezve a tavaly októberben elszenvedett súlyos térdsérülése után. A Hoffenheim és a Leipzig egyaránt sorozatban harmadik sikerét aratta, a Köln és az Augsburg pedig nyeretlen maradt.

Az Union Berlin magyar játékosa, a szintén sérült Schäfer András nem játszott, a fővárosiak nélküle 2–1-es vereséget szenvedtek Wolfsburgban.

Read More

Post Comment