Search by category:
Egyéb kategória

Újabb verekedés az OĽaNO háza táján, egy jelöltjük visszalépett

Újabb verekedés az OĽaNO háza táján, egy jelöltjük visszalépett

Nagy Roland

2023. 09. 17., v – 12:29

Pozsony |

Tomáš Holkovič, aki az OĽaNO választási listájának 44. helyén szerepelt, visszalépett a jelöltségétől, miután szombaton verekedésbe keveredett egy pozsonyligetfalui kampányrendezvényen.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, két férfi provokálta ki a fizikai erőszakot, akik odamentek Holkovičhoz, és minden ok nélkül többször is arcon köpték. Az OĽaNO jelöltje elveszítette a hidegvérét, és kétszer ököllel arcon vágta az egyik férfit. Az incidenst követően Holkovič azonnal visszalépett a jelöltségétől.

Kapcsolódó cikkünk

Pozsonyligetfalu |

A férfiak arcon köpték a jelöltet.

Az OĽaNO egyik képviselőjelöltje rátámadt egy idős férfira, miután az leköpte. A videón látható, ahogyan a jelölt kiszáll az autóból, melyben pár napja a Matovič és Kaliňák közötti incidens történt. Először veszekedni kezd a férfival, majd kétszer pofon vágja. Ezután visszaül az autóba és távozik.

A TV Markíza szerint a támadó egy 26 éves bélaházi diák, Tomáš Holkovič volt, aki az OĽaNO jelöltlistáján a 44. helyen áll. Az eset egy pozsonyligetfalusi pártgyűlésen történt.

Igor Matovič szerint az incidens provokációból történt. „Két csavargó érkezett országgyűlési képviselőjelöltünkhöz, akik közelről az arcába köptek” – mondta. Facebook-posztjában azt is részletezi, melyik köpés hol landolt a jelölt arcán.

Tomáš Holkovič ma reagált az esetre egy, a Facebook-oldalán megosztott videóban: „Rögtön az eset után kértem, hogy vegyenek le a jelöltlistáról. Nem akarok ártani a mozgalomnak” –  mondta a videóban.

(tvnoviny.sk, cszs)

Matovič azt mondta, ha nem tett volna így magától, akkor kénytelenek lettek volna visszaléptetni őt.

„A fizikai erőszaknak nincs helye egy tisztességes társadalomban”

– jelentette ki az egykori miniszterelnök, hozzátéve, megérti Holkovič reakcióját, hiszen embertelen módon bántak vele, ugyanakkor az efféle viselkedést sajnos nem tolerálhatják. Mint mondta, nemrégiben, amikor élő beszélgetéseket szervezett a választópolgárokkal a járási központokban, vele is megesett egy hasonló incidens, és bár nagyon nehéz volt megállni, de sikerült türtőztetnie magát.

Az OĽaNO vezetője egyébként múlt szerdán szintén verekedésbe keveredett, ő maga mellkason rúgta Robert Kaliňák (Smer) egykori belügyminisztert, de azzal érvelt, videófelvételek is bizonyítják, hogy jogos önvédelemről volt szó.

Kapcsolódó cikkünk

Megafonnal zavarta meg az OĽaNO elnöke a Smer illegális migrációval kapcsolatos szerda reggeli sajtótájékoztatóját.

A Smer jelöltjeit szerda reggel „lepett meg” egy terepjáró, amelyben Igor Matovič ült. Az OĽaNO elnöke mikrofonnal a kezében, megafonnal felszerelkezve hajtott el az ellenzéki politikusok mellett, és azt üzente a választóknak, „mi nem adunk el titeket a maffiának”.

A reakció nem váratott magára sokáig, a párttagok egy csoportja odament a járműhöz, Robert Kaliňák pedig először szóban vonta kérdőre Matovičot, majd fizikailag is nekiesett – írja a Markíza.

A volt belügyminiszter megpróbálta kitépni az exkormányfő kezéből a mikrofont, miközben ő folytatta a beszédét.

A felvételek tanúsága szerint ezután Matovič mellkason rúgta Kaliňákot – a Smer jelöltje, Richard Glück erre ököllel válaszolt. Az egész jelenetsort kamerák rögzítették.

Matovič szerint az említett incidens óta egyre többen lépnek fel agresszíven az OĽaNO jelöltjeivel szemben, amiről elsősorban a Smer politikusai tehetnek. Elmondta, hogy egy másik kampányrendezvényen egy férfi szintén nagyon agresszíven viselkedett a lista 30. helyén szereplő Mária Beňovával szemben, Maroš Šefčíket, a párt parlamenti képviselőjét (a lista 16. helyezettje) pedig pusztán azért nem szolgálták ki egy bárban, mert az OĽaNO színeiben politizál.

Továbbá felszólította a Smert és a Saskát, hogy hozzájuk hasonlóan léptessék vissza a nemrégiben verekedésbe keveredett jelöltjeiket, ezzel is bizonyítva, hogy a fizikai erőszaknak nincs helye a politikában.

Read More

Post Comment