Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec bírálja Hamran leváltásának módját

Mikulec bírálja Hamran leváltásának módját

Kulcsár Péter

2023. 10. 27., p – 16:20

Roman Mikulec (Szlovákia) volt belügyminiszter bírálta Matúš Šutaj Eštokot (Hlas), a belügyi tárca új vezetőjét Hamran István országos rendőrfőkapitány leváltásának módja miatt. Mint mondta, Hamran három nap múlva önként távozott volna a rendőrségtől, és Šutaj Eštok a leváltás előtt nem is találkozott vele.

„Az új miniszter nem talált egy másodpercet sem arra, hogy magához hívassa a rendőrfőkapitányt, és vegye a bátorságot nyíltan a szemébe mondani, milyen okai vannak a leváltásának. Három nappal azelőtt váltotta le, hogy Hamran önként távozott volna a rendőri testülettől” – mondta Mikulec, aki szerint ez nem más primitív bosszúnál.

A volt belügyminiszter köszönetet mondott Hamrannak a testületnél eltöltött hosszú évekért, és azért, hogy sikerült növelnie a fegyveres testület iránti lakossági bizalmat. Az azonnali leváltás szerinte ellentmond a Šutaj Eštok által hangoztatott célkitűzésnek, hogy növelni akarja a közbiztonságot, és az is, hogy megszüntette a rendőrfőkapitány helyetteseinek posztját.

Grendel Gábor képviselő (Szlovákia) Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos és Ján Hero romaügyi kormánybiztos azonnali leváltását bírálta a kormány első ülésén, valamint azt, hogy anélkül menesztették őket, hogy lenne kiszemelt utódjuk. Grendel feltette a kérdést, vajon milyen üzenet az a nemzeti kisebbségeknek, hogy a kormány úgy dönt, inkább egyáltalán ne legyenek kisebbségi kormánybiztosok, csak a jelenlegiek távozzanak.

Read More

Post Comment