Search by category:
Egyéb kategória

Több régióban is másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben

Több régióban is másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben

Mészáros Richárd

2023. 11. 04., szo – 23:34

Az ország nagy részén érvénybe lépett a kiadós és tartós eső miatt kiadott figyelmeztetés.

Közép- és Délkelet-Szlovákiában vasárnap kiadós esőzés várható – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), emiatt első-, egyes területekre pedig másodfokú riasztást adott ki.

A Besztercebányai, a Breznóbányai, a Gyetvai, a Losonci, a Poltári, a Nagyrőcei, a Rimszombati, a Gölnicbányai, a Kassa-vidéki, a Nagymihályi, a Rozsnyói, a Szobránci, a Homonnai, a Szinnai és a Liptószentmiklósi járásban másodfokú riasztás van érvényben, egyes helyeken fél óra leforgása alatt akár 30–60 milliméternyi eső is lezúdulhat.

Elsőfokú riasztás érvényes a Selmecbányai, a Korponai, a Nagykürtösi, a Zólyomi, a Zsarnócai, a Garamszentkereszti, a Privigyei, a Kassai, az Iglói, a Tőketerebesi, a Lévai, az Aranyosmaróti, a Poprádi, az Eperjesi, a Varannói, a Rózsahegyi és a Stubnyafürdői járásban. Itt 20–30 milliméternyi csapadék eshet fél óra alatt.

A tartós esőzések miatt elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Vágújhelyi, a Trencséni, az Illavai, a Puhói, a Vágbesztercei, a Nagybiccsei, a Zsolnai, az Aranyosmaróti, az Iglói, a Gölnicbányai, a Kassa-vidéki, a Kassai, az Eperjesi, a Szinnai, a Varannói, a Homonnai, a Nagymihályi, a Szobránci és a Tőketerebesi járásban.

A Turócszentmártoni, a Stubnyafürdői, a Rózsahegyi, a Liptószentmiklósi, a Privigyei, a Lévai, a Zsarnócai, a Selmecbányai, a Garamszentkereszti, a Zólyomi, a Gyetvai, a Besztercebányai, a Breznóbányai, a Nagykürtösi, a Korponai, a Losonci, a Poltári, a Lévai, a Rimaszombati, a Nagyrőcei és a Rozsnyói járásban másodfokú riasztás van érvényben.

(SHMÚ)

Read More

Post Comment