Search by category:
Egyéb kategória

21 óráig tárgyal a parlament a kormányprogramról, reggel folytatják a képviselők

21 óráig tárgyal a parlament a kormányprogramról, reggel folytatják a képviselők

Mészáros Richárd

2023. 11. 15., sze – 18:46

Szerdán egészen 21 óráig tárgyal a parlament a kormányprogramról, reggel 9-kor pedig folytatják a képviselők – erről határozott a plénum a házbizottság ülését követően. Csütörtökön 20 óráig folytatódik a vita. Az ebédszünetet is lerövidítették, 13-tól 14 óráig fog tartani.

Peter Pellegrini (Hlas) házelnök azzal indokolta a döntést, hogy gyorsabban haladjanak a tervezet megvitatásával. Még 30, írásban bejelentkezett képviselő felszólalása van hátra, az ülés programján pedig két kormányjavaslat is szerepel, melyet gyorsított eljárásban fognak megvitatni. Ha csütörtökön nem sikerül végezni, kedde reggel ismét összeül a parlament.

Pellegrini arról is beszámolt, hogy a média számára korlátozzák az élő bejelentkezéseket a parlamenti folyosóról. Ezzel arra akar reagálni, hogy Igor Matovič (klub Slovensko, Za ľudí, KÚ) röviddel egy élő bejelentkezés előtt vulgárisan sértegette Ján Mažgútot, a Smer képviselőjét. A házelnök állítja, nincs garancia arra, hogy más képviselőkkel nem történik ilyen incidens. A korlátozás addig lesz érvényben, amíg Michal Šipoš, a Slovensko, Za ľudí, KÚ-frakció vezetője nem kezeskedik azért, hogy ilyesmi többé nem fordul elő.

Read More

Post Comment